Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy másik kormánydöntés szerint Magyarország 6000 adag AstraZeneca oltóanyagot ajándékoz Észak-Macedóniának.

A kormány kedd esti határozata szerint a pénz a petrinjai I. számú általános iskola és a zazinai Szt. Miklós és Vitus templom helyett, amelyek a 2020 december végi súlyos horvátországi földrengés következtében megrongálódtak, új iskola és templom építését támogatja.

A 9,5 milliárd forintos összeget a Hungary Helps Program költségvetési keretéből adják. A végrehajtás a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet feladata, de a jogi, műszaki és technikai megvalósításban a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak is közre kell működnie.

Egy másik kormánydöntés szerint 6000 adag AstraZeneca Covid elleni oltóanyagot ajándékoznak („ingyenes tulajdonba adnak”) Észak-Macedóniának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!