szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A karanténkötelezettség alól csak az EU-ban engedélyezett vakcinákkal beoltottak kapnak felmentést Németországban.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Németországban egyelőre nem ismerik el beutazásnál a koronavírus elleni védőoltást, ha azt az Európai Unióban nem engedélyezték – közölte a szövetségi egészségügyi miniszter szerdán Berlinben.

Jens Spahn a Szputnyik V- és a Sinopharm-féle oltóanyaggal kapcsolatban elmondta, hogy a karanténkötelezettség alól csak az EU-ban engedélyezett készítményekkel beadott oltás ad felmentést Németországban, minden egyéb készítménynél meg kell vizsgálni, hogy megfelel-e az EU-s használati engedélyhez szükséges követelményeknek.

Spahn hangsúlyozta, hogy nemcsak a betegség elleni védelem hatásosságát és a biztonságosságot kell igazolni, hanem azt is, hogy ugyanúgy erőteljesen csökkenti a kórokozó átadásának veszélyét, mint az EU-ban engedélyezett oltóanyagok.

"Nincs problémám azzal, hogy egyenrangúként ismerjük el, de szeretném látni a bizonyítékokat" – mondta a miniszter.

A WHO a múlt héten engedélyezte a Sinopharmot, de az Európai Gyógyszerügynökség még nem adott zöld jelzést a kínai vakcinának. Clément Beaune, francia Európa-ügyi államtitkár április elején mondta el, hogy június vége előtt nem várható az orosz Szputnyik V vakcina európai uniós engedélyezése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!