szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A párt küldöttgyűlése pénteken döntött a felkérésről, szerintük Karácsony képes a változást akarók tömörítésére.

Felkérte a Párbeszéd küldöttgyűlése Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét, hogy vállalja el a miniszterelnök-jelöltséget az ellenzéki előválasztáson. A párt közleménye szerint Karácsony „széles körű társadalmi koalíciót létrehozva” lesz képes programjukat képviselni.

A Párbeszéd küldöttei pénteki posztjuk szerint arra jutottak, hogy a „koronavírus-járvány és a gazdasági válság pusztító következményeiből adódóan Magyarországon zöld és szociális fordulatra, a kiváltságos kevesek egy százalékának uralma helyett a többség 99 százalékának szolgálatára van szükség”. Hozzátették, hogy az ellenzéki pártok összefogása megteremtette az Orbán-rendszer leváltásának lehetőségét, Karácsony pedig nem csak erre, hanem a változást akarók tömörítésére is képes.

A párt közleményében hangsúlyozza, hogy az előválasztásnak nem csak az a tétje, hogy ki vezeti az ellenzéki pártokat, hanem az is, hogy eldől 2022-ben ki lesz Orbán Viktor első számú kihívója. Szerintük olyan miniszterelnök-jelöltre van szükség, „aki képes arra, hogy újraegyesítse az Orbán-rezsim által tudatosan, hatalmi szándékból kettészakított Magyarországot”. A párt szerint erre Karácsony Gergely a legalkalmasabb.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamvay Péter hvg360

Előválasztásból show-mérkőzés: mindenki indul, de Karácsony nyer

Fel tudná rázni a szavazóikat, ha az ellenzéki jelöltek valódi versenyt vívnának támogatásukért az előválasztásokon. Tudja ezt a Fidesz is, akadályozza, ahol éri. De az ellenzéki oldalon sem erőltetik az országos selejtezőt, inkább beállnának a bakival induló Karácsony Gergely mögé.