szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Levélben kérték a szakmai kollégiumokat, tegyenek erre javaslatokat. Maguk is elismerik, hogy szűk a határidő, a levelet jegyző főtanácsadó elnézést is kért emiatt.

Nagyon kevés időt kaptak az egészségügyi szakmai kollégiumok arra, hogy javaslatot tegyenek, hol és hány egészségügyi fekvő- és járóbeteg intézményt tartanak szükségesnek. Legalábbis ez derül ki abból abból a levélből, amit az EMMI küldött ki, és amit Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő tett közzé péntek este a Facebookján.

A számokra

az egészségügyi rendszer átalakításának hosszú távú tervéhez

van szüksége a minisztériumnak, ami maga is elismeri, hogy szűk a határidő, hiszen emiatt elnézést is kér a levelet jegyző Kollár Lajos érsebész, aki Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter főtanácsadója.

Az meg egyébként teljesen mindegy, hogy egy adott régió, kistérség milyen igényekkel tud működni, majd eldönti Magyarország mindenkori legalkalmatlanabb minisztere azon szakmai kollégiumok segítségével, amelyek vezető tagjait ő maga nevezte ki

- kommentálta a levelet Kunetz Zsombor, aki azt is írta:

Teljesen szétverték az egészségügyi ellátórendszert a jogállási törvénnyel, így kórházakat, rendelőintézeteket kell bezárni. Ezt meg nem szakmai alapon, hanem ötlettszerűen, az igényeket nem ismerve a kialakult mutyik mentén teszik meg

A hvg.hu megkereste az ügyben az EMMI sajtóosztályát, ha választ kapunk, beszámolunk róla.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!