szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Akár száznál is több dolgozót küldhetnek el még az idén a Pécsi Tudományegyetemről - olvasható a PécsMa.hu internetes oldalon.

A honlap értesüléseit Illés József, a PTE Integrált Egészségügyi Szakszervezet titkára erősítette meg, aki a lapnak elmondta, hogy az orvos-szakmai körök is érintettek lehetnek a leépítésben. A PécsMa.hu szerint az egyetem költségvetési hiánya indokolja azt, hogy még 2011-ben csoportos leépítés történjen a PTE Klinikai Központjában. Mint azt Illés József közölte, az elbocsátási szándékot nem hivatalos formában ugyan, de már jelezték a szakszervezetnek. Bár konkrét számok még nincsenek, de akár két-háromszáz emberről is szó lehet - mondta Illés a lapnak.

A szakszervezeti titkár szerint a betegellátást végzők közül is várhatók elbocsátások, azaz orvosokat, ápolókat is elküldhetnek. Hozzátette, hogy a PTE vezetése még nem döntötte el, mely munkacsoportokat érinthetik a lépések. A leépítésekről még nem tárgyaltak az érdekképviseletekkel. A lap más - meg nem nevezett - egyetemi forrása azonban maximum százharminc fős elbocsátás lehetőségéről beszélt, amely adminisztrációs területen dolgozókat, technikai munkatársakat is érinthet.

A lapnak nyilatkozott Krutki Józsefné, az egyetem napokban megválasztott gazdasági főigazgatója azt mondta, hogy korai még leépítésről beszélni, hiszen a 2011-es költségvetés tervezési fázisában vannak. Leszögezte azonban azt is, hogy az egyetem költségvetési helyzete indokolja, hogy megvizsgálják, milyen tartalékaik vannak, de korántsem tartanak az út végén.

"Stabilizációs programot készítünk, lefolytatjuk a szükséges egyeztetéseket. Valóban lehetnek a büdzsének ilyen vonatkozásai is. Abban az esetben ugyanis, hogy ha egy szervezet hatékonyabb működést szeretne elérni, akkor például lehetőség van a túlórák számának csökkentésére, vagy a dologi kiadások visszaszorítására, illetve a létszám leépítésére is" - idézte a lap a gazdasági főigazgatót.

Ötven nézőből lett biztonsági őr egy pomázi meccsen

Ötven nézőből lett biztonsági őr egy pomázi meccsen

Hétfőn már tárgyalnának a kormánnyal a magánegészségügyi szolgáltatók arról, hogyan tudnák segíteni a járvány elleni védekezést

Hétfőn már tárgyalnának a kormánnyal a magánegészségügyi szolgáltatók arról, hogyan tudnák segíteni a járvány elleni védekezést

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes