Tetszett a cikk?

A 2010-es évhez képest jelentősen átalakulnak a béren kívüli juttatások. 2010-ben három csoport volt: az adómentes, a kedvezményes 25 százalékos adózású és a normál adózású. 2011-re a három csoportból egy marad. Megszűnt az internetes utalványok adómentessége, s a normál adózású természetbeni juttatás is megszűnik, ráadásul ez utóbbi 2011-ben ugyanúgy adózik, mint a pénzjövedelem.

A kedvezményes adózású béren kívüli juttatásokhoz különböző értékhatárok tartoznak. Többségük a minimálbér havi összegéhez viszonyul. Egyelőre a 77 500 forintosminimálbérrel érdemes számolni. (Ekkora minimálbér mellett nem csökkenne a minimálbéresek nettó jövedelme, figyelembe véve a fél százalékos nyugdíjjárulék-emelkedést is.)

A módosítások okán bekerült a béren kívüli juttatások kedvezményezett körébe a hidegétkeztetési utalvány is, amely bemutatóra szóló, egyszer használatos pénzhelyettesítő eszközként működik.

A hidegétkezési utalványból akár műszaki cikk is vásárolható, hiszen utólag nem ellenőrizhető, hogy milyen termék ellenértékeként használták fel - emiatt több szakmai szervezet is tiltakozott, sokan a melegétel-utalványok méltatlan háttérbe szorulását nehezményezték. Vélhetően a válságadók bevezetését akarta így ellensúlyozni a jogalkotó. Amit az egyik kezével elvett, azt a másik kezével visszaadta. A hidegétkezési utalvány várhatóan tarolni fog 2011-ben a béren kívüli juttatásokon belül.

A cikk folytatásáért és kalkulátorokért kattintson ide!

* * * FÉLMILLIÓ FORINTOT IS MEGTAKARÍTHAT EGY KÉTMILLIÓ FORINTOS HITELEN

THM-plafon ide vagy oda, havonta több ezer forintot is spórolhat, ha megfontoltan választ személyi kölcsönt. A hvg.hu és a Bank360 Személy Kölcsön Kalkulátorával könnyedén, mindössze néhány kattintással összahasonlíthatja különböző bankok ajánlatait. Ha kétmillió forintot igényel 72 hónapra, akkor egy kedvező kölcsön kiválasztásával akár félmillió forintot is spórolhat a hitel teljes futamideje alatt. Ide kattintva szabadon kalkulálhat, akár magasabb összegre vagy rövidebb futamidőre is összehasonlíthatja az ajánlatokat. Ha meglévő hitelét rendezné egy adósságrendező személyi kölcsönnel, akkor kattintson ide, ha pedig autóvásáráshoz keres kölcsönt, akkor pedig ide!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
4K-s felbontást kapott, már így is megnézhető az internet legnagyobb trollkodása

4K-s felbontást kapott, már így is megnézhető az internet legnagyobb trollkodása

Titkos üzenetet írtak a Perseverance ejtőernyőjére, és most már azt is tudni, mi volt az

Titkos üzenetet írtak a Perseverance ejtőernyőjére, és most már azt is tudni, mi volt az

Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől

Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől