szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A PannErgy Nyrt.


A PannErgy Nyrt. (PE) a Budapesti Értéktőzsde hivatalos honlapján tájékoztatja befektetőit, hogy a társaság 90 százalékos tulajdonában álló Szentlőrinci Geotermia Zrt. a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2010. április 22-én keltezett döntésének értelmében a 442,35 millió forint  vissza nem térítendő támogatásban részesül. A pályázat során elnyert támogatás a helyi hő- és hűtési energiaigény kielégítését szolgálja megújuló energiaforrásokból.

A PE valamivel több mint egy éve kezdte meg az akkor 1700 méter mélyre becsült kút fúrását Szentlőrincen. A tervek szerint a településen egy a térség hőellátására alkalmas geotermikus erőművet építenek.

A PE elődje, a Pannonplast 2007 őszén jelentette be, hogy a műanyagiparról áttér az energiaszektorra, s geotermikus erőművek építésébe kezd. Az akkori tervek szerint az új stratégia keretében 20 ilyen létesítményt húztak volna fel országszerte öt esztendő alatt, mintegy 350 millió euróból.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar kutatóorvosok áttörést értek el a tartós izomgörcsök kezelésében

Magyar kutatóorvosok áttörést értek el a tartós izomgörcsök kezelésében

Komoly tüzet okozhatnak a kidobott akkumulátorok

Komoly tüzet okozhatnak a kidobott akkumulátorok

Merkel: Drámai a helyzet

Merkel: Drámai a helyzet