szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Sanofi-Aventishez hasonlóan és a Bayerrel ellentétben a vártnál kedvezőbb adatokat tett közzé, a harmadik ma...

A Sanofi-Aventishez hasonlóan és a Bayerrel ellentétben a vártnál kedvezőbb adatokat tett közzé, a harmadik ma gyorsjelentő nagy európai gyógyszergyártó, az AstraZeneca. A svéd-brit társaság adózott nyeresége majd 30 százalékkal 2,78 milliárd dollárra emelkedett. Az egyszeri tételektől megtisztított, egy részvényre jutó profit 2,03 dollár volt, ami jóval magasabb a Bloomberg 1,72 dolláros elemzői konszenzusánál.

Ha ennyi esetleg nem lett volna elég a jó hírekből a cég vezetése a teljes üzleti évre vonatkozó eredményprognózist is megemelte: most úgy számolnak, hogy a részvényenkénti profit 6,05 és 6,35 dollár között alakulhat. A tájékoztatás szerint ráadásul ez a becslés már az egyesült-államok-beli egészségügyi reform kedvezőtlen hatását is tartalmazza. A vállalat ismét megerősítette, hogy a jövőben a feltörekvő országokban szeretné erősíteni pozíciót, reményeik szerint 2014-ig 25 százalékkal növelheti az ezekből az államokból származó árbevételüket.

A piac kitörő lelkesedéssel fogadta az AstraZenecáról szóló híreket. A vállalat részvényeinek árfolyama 3,8 százalékkal erősödött a londoni kereskedésben.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két éve gyakornok volt, most genfi konzul lett egy KDNP-s képviselő lánya

Két éve gyakornok volt, most genfi konzul lett egy KDNP-s képviselő lánya

Nem vesznek fel betegeket a mohácsi intenzívre, mert minden szakdolgozó karanténban van

Nem vesznek fel betegeket a mohácsi intenzívre, mert minden szakdolgozó karanténban van

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő