szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Lantus nevet viselő cukorbetegség kezelésére szolgáló készítményének, valamint az újinfluenza vakcinának...

A Lantus nevet viselő cukorbetegség kezelésére szolgáló készítményének, valamint az újinfluenza vakcinának köszönhetően a várakozásokat meghaladó eredménnyel zárta 2010 első negyedévét a Sanofi-Aventis. A hazánkban is piacvezető francia gyógyszergyártó az év első három hónapjában 2,43 milliárd eurós adózott eredményt realizált, 9,7 százalékkal magasabbat, mint 2009 hasonló időszakában. Az elemzi konszenzus 2,36 milliárdos profitot valószínűsített.

A gyógyszergyártó árbevétele 3,9 százalékkal gyarapodott, s megközelítette a 7,4 milliárd eurót. A forgalom több mint tizedét adta a cég jelenleg legjobban teljesítő terméke, a Lantus, amit 790 millió euró értékben értékesítettek világszerte, ez pedig 10 százalékos növekedést jelent az egy esztendővel korábbihoz képest. Több mint 400 milliós árbevételt hozott ugyanakkor a H1N1 oltóanyag is az első negyedévben.

A Sanofi gyorsjelentésével egy időben megerősítette 2010-re vonatkozó eredményvárakozásait is, amely szerint az egy részvényre jutó nyereség 2-5 százalékkal emelkedhet a 2009-es üzleti évhez viszonyítva. Az alapvetően jó hírek ellenére a befektetők egyelőre nem túl lelkesek: a vállalat papírjai 0,7 százalékkal értékelődtek le a párizsi kereskedésben.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erősebbnek tűnik a koronavírus-járvány második hulláma Franciaországban

Erősebbnek tűnik a koronavírus-járvány második hulláma Franciaországban

Jövő héten indul a 3-as metró középső szakaszának felújítása, így közlekedhet a lezárás idején

Jövő héten indul a 3-as metró középső szakaszának felújítása, így közlekedhet a lezárás idején

Továbbra sem tud erősödni a forint a múlt heti gyenge szintről

Továbbra sem tud erősödni a forint a múlt heti gyenge szintről