szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az időjárási körülmények által előidézett okok miatt előfordulhat, hogy az adózó nem tud határidőben eleget tenni adóbevallási, vagy befizetési kötelezettségének, ilyenkor az adóhatóság kérelemre határidőben teljesítettnek teliintheti a kötelezettséget.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzése Hivatal (APEH) közleménye szerint az indokolt igazolási kérelem benyújtása az akadály elhárultát követően a bevallás benyújtásával, illetve befizetéssel egyidejűleg tehető meg. Az elektronikus úton benyújtott bevallások esetén az igazolási kérelmet papír alapon kell eljuttatni az adóhatósághoz. A kimentés által az adózó olyan helyzetbe kerül, mintha a kötelezettségét határidőben teljesítette volna. Ebben az esetben a késedelmes teljesítés miatti szankció kiszabásától az adóhatóság eltekint.

Mivel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kihirdetett veszélyhelyzet áll fenn, ezért a térségben a természeti körülmények által akadályoztatott ügyfél részéről nem szükséges részletes indoklás az igazolási kérelemben, elegendő a veszélyhelyzetre való hivatkozás - hívta fel a figyelmet az APEH.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Családi adóval nem lesz egyszerűbb a bevallás

"Söralátét nagyságú” személyijövedelemadó-bevallás, elmozdulás a családi típusú adózás felé, a vállalkozások terheinek csökkentése a foglalkoztatás növelése érdekében - csupán néhány a Fidesz által tervezett adóváltozásokból. A valódi adóforradalomhoz radikális változásokra lenne szükség. Lássuk, pontosan mire – Angyal József kommentárja.

Vállalkozás

Adójóváírás: több maradhat a zsebünkben bevalláskor

Azzal, hogy megismertük az adójóváírásra vonatkozó legfontosabb szabályt az adóelőlegnél, mindjárt havi 15100 forinttal több lehetett a nettó fizetésünk. További tízezreket spórolhatunk a májusi adóbevalláskor, ha ismerjük az adójóváírás csínját- bínját.

Megöltek két embert a Fejér megyei Kislángon

Megöltek két embert a Fejér megyei Kislángon

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy

Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy