szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az átalakuló szabályok és adókulcsok, a kedvezményezett béren kívüli juttatások 16 százalékos kulccsal adóznak majd (ami mindösszesen 19,04 százalék plusz terhet jelent a munkáltatónak), viszont nem változott a kedvezményesen adható juttatás nagysága. Mi változik az étkezési csekknél és az internetutalványnál?

A legnépszerűbb korábbi juttatások tehát megmaradnak, nagyjából az ideinek megfelelő adótartalommal - 25 helyett a szuperbruttóra vetítve 16 százalékos lesz a teher rajtuk. Ide tartozik például az üdülési csekk, az étkezési utalvány és az utazási bérlet. Ami nem szerepel nevesítetten a törvényben - írta meg a Napi Gazdaság -, az nem lesz kedvezményes, s az adótábla szerint adózik majd. Vagyis megszűnik a természetbeni juttatásokra vonatkozó, a munkabérteherhez képest alacsonyabb, ám így is jelentős mértékű adóteher - ez 54 százalék szja-ból és 27 százalék egészségügyi hozzájárulásból tevődött össze, végső mértéke pedig 98 százalék feletti volt. Ehelyett kell 16 százalék szja-t, emellett pedig a munkaadót és a munkavállalót terhelő járulékot fizetni. Azaz a nevesített cafeteriaelemek kedvezménye az lesz, hogy járulékot nem kell utánuk fizetni, csak szja-t.

Az egyik leggyakoribbnak számít a kizárólag étkeztetés igénybevételére jogosító utalvány: a juttatás alapjául szolgáló jogviszony (munkaviszony) minden megkezdett hónapjára maximum összesen havi 18 ezer forint értékben adható e kedvezmény, olvasható a Le Chèque Déjeuner Kft. közleményében. Eszerint fontos, hogy ez az adóéven belül utólagosan is igaz, azaz még decemberben is adható – egész éves munkaviszony esetén például jutalomnak – akár 12 x 18 ezer forint étkezési csekk is.

Megszokott felhasználási területei, mint az étkezdék, ételkiszállítók, büfék, pékségek – mellett megújult étkezési csekkel fizethetünk majd a húsboltokban, hipermarketekben, szupermarketekben és élelmiszerüzletekben is. A juttatásban részesülő dolgozó lehetőségei tehát nagymértékben bővülnek, így kisebb költséggel, jobban használható utalvánnyal, könnyebben ösztönözheti egy cég a munkavállalóit, vagy adhat nekik például – akár a már említett mértékű – év végi jutalmat.

HVG Adózóna konferencia
Tudjon meg még többet a 2011-es adóváltozásokról, jelentkezzen most a konferenciára!

A másik legnépszerűbb elem az internetjuttatás. Idén jó néhány munkáltató csak a dolgozóét számolta el, mások elfogadták a házastársak előfizetését, de volt, aki az egy háztartásban élő családtagokat sem zárta ki. A 2011-es szja-törvény már egyértelműen fogalmaz: a munkavállaló és a vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozója nevére szóló internet téríthető meg.

Jövőre új szereplője is lesz a rendszernek, az úgynevezett megújulási kártya. A kártyáról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy azt évente 300 ezer forint összegig töltheti fel kedvezményesen a munkáltató. A kártya működésének részleteiről külön rendelet szól majd, amely eddig nem vált ismertté. A rendelkezésre álló információk alapján, a Napi Gazdaság egyik korábbi írása szerint, a kártya talán az egészségpénztárak néhány évvel ezelőtt hatályos szabályok szerint működő szisztémájának felelhet meg. Korábban a pénztári befizetések terhére nemcsak egészségügyi ellátást, gyógyszereket vagy szemüveget lehetett vásárolni, hanem adott esetben kerékpárt vagy síbérletet is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

„Nem a szánk nagy, a cafetériánk kicsi”

Pécsett a béren kívüli juttatások legalább tavalyi szintjét és a közalkalmazotti törvényben előírt bankszámlakezelés költségeinek fedezetét követelték demonstráción közalkalmazottak hétfőn.

hvg.hu Vállalkozás

Életbiztosítás a cafetériában: mi változott 2010-ben?

A cafeteria szabályok ugyan változtak az idén, de az életbiztosítás továbbra is a vállalati juttatások költséghatékony eleme maradt. A munkavállalók, vagy akár a vállalkozásban személyesen közreműködő tag is kedvező feltételekkel válhat kedvezményezetté életbiztosításnál.

hvg.hu Vállalkozás

Magyarországon ismeretlen cafetéria-elemek

Az étkezési jegyek alkalmazása nemcsak Magyarországon népszerű juttatási forma, hanem a helyi jogszabályi környezetnek köszönhetően a vizsgált közép-európai országok többségében is. A környező országokban alkalmazott munkavállalói juttatási rendszerek sok hasonlóságot mutatnak a hazai gyakorlattal, vannak azonban olyan sajátos juttatási formák, amelyek Magyarországon ismeretelenek.