szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A legtöbb vállalati vagyonbiztosítás fordulónapja is az év vége, így ezek 80 százalékát is november-decemberben kötik újra, illetve viszik át másik biztosítóhoz - közölte az Union Biztosító.

A vállalati vagyonbiztosítás évi 60 milliárd forintos piac a biztosítóknak. Ma az alulbiztosítás a jellemző a cégeknél, és a válság nem kedvez sem a kockázatarányos  biztosításnak, sem az eddig biztosítás nélküli cégek kockázatainak üzleti alapokra helyezésének. Az Union saját felmérése szerint egy kivétel van, az üzemszünet biztosítás, amely a vállalati vagyonbiztosításokon belül az egyetlen felfutó üzletág. 

A Közbeszerzési Értesítő hétfői száma közli, hogy a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. által all risks (összkockázatú) vagyon- és üzemszünet biztosításra kiírt tendert az Union nyerte. A kiírás szerint a tender a HungaroControl Zrt. tulajdonában, bérletében, illetve használatában lévő ingatlanok, épületek, építmények, gépek,berendezések és készletek "All Risks" vagyonbiztosítására, amely üzemszüneti veszteségekre, költségtérítésre, terrorista, illetve szabotázs cselekmények által okozott vagyoni károsodásokra is kiterjed. 

Az ajánlatkérő 35 millió forintra becsülte a díjat, a nyertes cég a kockázatokat 10,8 millió forintért vállalta. A legdrágább ajánlat 19 millió forint volt. A felhívásra öt biztosító adott ajánlatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghosszabbítják a lezárást Ausztriában, kötelező az FFP2 maszk

Meghosszabbítják a lezárást Ausztriában, kötelező az FFP2 maszk

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban