szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A munkanélküliek kötelesek lesznek a munkaügyi szervezet által felkínált munkát elfogadni, azokat is, melyek végzettségüknek nem megfelelőek.

Az idei évtől már nincs lehetősége az álláskeresőknek a munkák között válogatni, kénytelenek lesznek elfogadni azt is, ami esetleg a végzettségüknél alacsonyabb szakképzettséget igényel.Tavaly még a munkaügyi központok által kiajánlott lehetőségeket az álláskeresők visszautasíthatták, írja a Sikeres.hu.

Az intézkedéssel az oldalnak nyilatkozó szakemberek egyetértenek, szerintük a lakosság pénzügyi helyzete sokszor azt indokolja, hogy igényeiket lejjebb adva elvállaljanak az álláskeresők olyan munkát is, ami esetleg alacsonyabb végzettséget igényel és nem túl népszerű munkakört takar.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!