szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az Alcoa hétfői gyorsjelentésével elkezdődött második negyedéves szezonban az amerikai tech-szektor a Francia...

Az Alcoa hétfői gyorsjelentésével elkezdődött második negyedéves szezonban az amerikai tech-szektor a Francia Forradalom évfordulójától kezdve egészen augusztus közepéig lesz napirenden. A piacot nem csupán a számok érdeklik, sőt… Az alábbiakban a MarketWatch összeállítása nyomán az egyes cégekre vonatkozó legfontosabb kérdésekből nyújtunk át egy csokorra valót.

Google: Gyorsjelentés július 14-én

A világ első számú internetes keresőjét működtető társaságtól az elemzők az eredmény növekedését várják - a konszenzus szerint a profit 28 százalékkal emelkedhet – azonban a konkrét számoknál is fontosabb kérdés, hogy mi a helyzet a Google+ -szal. A piac szeretné tudni, pontosan mennyit is költött a cég a Facebookra hajazó közösségi oldalára, s mit vár az eddig nagyjából 19 millió felhasználót vonzó projekttől.

IBM: Gyorsjelentés július 18-án

Az elmúlt negyedévekben az új rendszerek, illetve a gyorsabb processzorok megdobták a társaság forgalmát, a befektetők most arra kíváncsiak, hogy „van-e másik lába” a növekedésnek, s így kitarthat-e a bővülés az év második felében is. A hardver és a teljes árbevétel 60 százalékát adó szolgáltatási üzletág kilátásai egyaránt fontosak lehetnek, s feltehetőleg örülnének az invesztorok annak is, ha a vezér-utódlásról megtudnának valamit.

Apple: Gyorsjelentés július 19-én

Az Apple-nél a „Hogy szolgál az egészsége, kedves Steve?” kérdésre várják a választ a befektetők, azaz az iPhone gyártójánál is a menedzsment kerülhet a fókuszba a következő napokban. Bár az elemzők kínosan kerülik a vállalat legendás vezetőjének egészségi állapotát firtató kérdéseket, azt senki nem tagadja, hogy a január óta (újra) betegszabadságon lévő Steve Jobs sorsa nagyban befolyásolja a cég jövőjét. A vezérigazgató állapotán túl a befektetők még az új iPhone-ról várnak információkat, a piac arra számít, hogy szeptemberben bemutathatják a készüléket.

Yahoo!: Gyorsjelentés július 19-én

A befektetők abban bíznak, hogy a Szezám tárulj! utasításra kinyílik a tárgyalótermek ajtaja, s megtudják, hogy pontosan hogyan is állnak az egyeztetések a Yahoo! és a kínai Alibaba között. A világ második számú internetes keresőjét működtető vállalat május közepe óta áll vitában a kínai online-kereskedő céggel, amelynek mellesleg az egyik legnagyobb tulajdonosa, miután a cég Alipay nevű online fizetési szolgáltatásának tulajdonjogát egy új – a divízió elnöke, Jack Ma által vezetett – cégre ruházta át. Azóta a Yahoo! látszólag hiába küzd az Alipay eszközeiért. Az invesztorok szeretnék megismerni a fejleményeket.

Intel: Gyorsjelentés július 20-án

Talán kisebb jelentőségű, hogy mit vár a világ elsőszámú chipgyártója a júniusban debütált energiatakarékos Atom processzoroktól, a fontosabb az, hogy megerősíti-e e társaság a PC-piac bővülésére adott korábbi prognózisát az Ipadok által dominált táblagépek térnyerésének fényében. Az elemzők szerint az Intelnek az utóbbi szegmens mellett az okostelefonokéban is növelnie kell piaci részesedését, ha a részvényárfolyamot a jelenlegi szinteken kívánja tartani.

Advanced Micro Devices (AMD): Gyorsjelentés július 21-én

Az AMD január óta vezérigazgató nélkül működik, így érthető a várakozás, hogy még a második negyedéves beszámolóig nevezze meg új vezérigazgatóját. Ha a lapjait „fejetlenül” teríti ki, az idegessé teheti a befektetőket…

Microsoft: Gyorsjelentés július 21-én

A Microsoft eredménye a globális PC-piac bővülésének egyik legjobb barométere. A befektetőket nyilván az is érdekli, mikor debütál majd a Windows 8, valamint az új „felhő-csomag”, az Office 365.

Netflix: Gyorsjelentés július 25-én

Az on-demand internetes videoszolgáltatásban, illetve DVD-csomagküldésben utazó társaság által a héten bejelentett új árképzési gyakorlatot (amely egyes ügyfelek számára 60 százalékos drágulást jelent) a közösségi médiában olvasható reakciók alapján nem fogadta osztatlan lelkesedés. Ez ugyan a második negyedéves eredményeket nem befolyásolja, a befektetőket mégis leginkább az érdekli, mit vár a társaság a drágítástól (az elemzők egy része sok-sok ügyfél elveszítését).

Cisco Systems: Gyorsjelentés augusztus 10-én

A héten kiszivárgott hírek szerint a Cisco jelentős, akár 10 ezer főt is érintő leépítésre készül. John Chambers a vállalat vezérigazgatója jelezte: a cég azt várja a leépítésektől, hogy sikerül teljesíteni a 2012-re belőtt 1 milliárd dolláros költségcsökkentést. A befektetőket, akik a hírt mérsékelt lelkesedéssel fogadták, az eredmények mellett ennek a programnak a részletei érdeklik leginkább.

Hewlett-Packard: Gyorsjelentés augusztus 18-án

A HP-nél a nagy kérdés: hogyan tervezi Leo Apotheker vezérigazgató növelnie a bevételt és a profitot a szolgáltatások divízióban, és sikerül-e felvenni a versenyt az IBM hasonló divízójával.

Aztán irány  a tengerpart!

– zárja összefoglalóját a MarketWatch szerkesztője.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Schobert Norbert „A tatabányai családirtó a tizedét nem kapta az interneten annak, mint amit én kaptam”

Schobert Norbert „A tatabányai családirtó a tizedét nem kapta az interneten annak, mint amit én kaptam”

Telemarketinges zaklatások miatt osztják ki a legtöbb GDPR-bírságot

Telemarketinges zaklatások miatt osztják ki a legtöbb GDPR-bírságot

A kormány szerint Mirkóczki „hanyag” volt, háromszáz milliót kell visszafizetnie Egernek

A kormány szerint Mirkóczki „hanyag” volt, háromszáz milliót kell visszafizetnie Egernek