Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Pénteken felavatták a Huncargo Holding Zrt. soproni logisztikai bázisának új ötezer négyzetméteres terminálját.
A fejlesztés 800 millió forintba került, ebből 236 millió forintot uniós forrásból fedeztek. A 2006 őszén átadott négyezer, és a tavaly avatott ötezer négyzetméteres raktárcsarnok mellé épített újabb rész a soproni telephely bővítésének utolsó fázisa, amely öt hónap alatt készült el. Kerekes Gábor vezérigazgató elmondta, hogy a Sopron keleti végén, a 84-es út mellett álló logisztikai központ ezentúl 80-100 kamion kiszolgálására alkalmas az eddig napi 40-60 helyett.
Május közepén, nem sokkal az építési munkálatok kezdete után a vezérigazgató már azt mondta, hogy az új terminál különlegessége a crossdock-rendszer; a már meglévő épületek két, illetve három rakodóállomásával szemben itt nyolc lesz, ez megkönnyíti a rövid ideig – akár csak pár óráig – itt álló szállítmányok átrakodását.
A két évtizede működő, időközben holdinggá alakult szállítmányozó társaság tavalyi forgalma 4,6 milliárd forint volt, amelynek zömét a szállítmányozás adta. A 2006 nyarán megnyitott soproni logisztikai központ már indulása évében nullszaldóval zárt, s esztendők óta nyereséges. A társaság mintegy 110 saját és körülbelül ugyanennyi alvállalkozói kocsival szállítmányoz, jellemzően Ausztriába, Francia-, Német- és Olaszországba, valamint Svájcba.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.