szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Harmadszor keresi az Invitel a kis- és középméretű vállalkozások közt azokat a cégeket, melyekre az innováció, a hatékonyság, a kreativitás és a maximalizmus egyaránt jellemző. Közülük választja ki a zsűri az InnoMax idei díjazottjait.

November vége óta ismét pályázhatnak (www.invitel.hu/innomax) azok az innovatív kis- és középvállalatok, melyek úgy vélik, hogy az elmúlt két évben történt fejlesztéseik, hatékonyságjavító és innovatív megoldásaik követendő például szolgálhatnak a szektor szereplőinek, és eléggé új szemléletűek ahhoz, hogy meggyőzően hirdessék: ők az egyik új viszonyulási pont.

Az InnoMax kifejezetten a kkv-szektorra fókuszál: a díjat alapító Invitel gyakorta hangoztatott missziója, hogy idehaza is megtalálja a valóban kreatív és innovatív cégeket, és felmutassa őket a szektornak. A kulcsszavak: innováció, hatékonyság, maximalizmus, kreativitás.

Több reflektorfényt!

Szeretnénk megmutatni, hogy a technikai fejlesztések, az infokommunikáció legjobb szolgáltatásai és alkalmazásai hogyan támogatják az előremutató gondolkodást, hogyan járulnak hozzá ahhoz, hogy a vállalkozások munkatársai ötleteik megvalósítására, érdemi munkájukra koncentrálhassanak - olvasható a pályázati weboldalon.

Az InnoMax és az InnoApps 2010. évi nyertesei és a zsűri
©
Az Invitel, melynek saját ügyfélkörében is jelentős részt képviselnek a kis- és középvállalkozások, azért erre a szektorra fókuszál, mert úgy véli: miközben jelentős a szerepük a magyar gazdaságban (mintegy 45 százalékkal járulnak hozzá a hazai GDP-hez), a cég szerint érdemtelenül kevés figyelmet, reflektorfényt és megbecsülést kapnak. A díjra a kis- és középvállalkozások már megvalósult ötletekkel nevezhetnek, lehet az hatékonyságjavító megoldás, üzleti fejlesztés, logisztikai vagy akár HR területen végzett innováció, szolgáltatás-, vagy akár termékfejlesztés is.

Az ország versenyképessége múlik rajta

- Ösztönözzük a kis- és középvállalatokat arra, hogy merjenek új dolgokba kezdeni, új irányokba elindulni. Azért, hogy jó példát és végre biztos alapot adjanak az innovatív gondolkodás magyarországi elterjedésének. Hiszem, hogy az egész ország versenyképessége is múlik azon, hogy miként teljesítenek ezek a kreatívan fejlesztő kis- és középvállalatok - mondta Zsembery György, a zsűri elnöke. Az Invitel vezérigazgató-helyettese azt is hozzátette: céljuk az üzleti maximalizmus népszerűsítése.

A korábbi évek InnoMax felhívásaira a résztvevők mintegy fele jelentkezett informatikai területről, de a gazdaság szinte valamennyi szegmenséből küldtek már be pályázatot. Tavaly közel 60 pályamunka közül bizonyult a legjobbnak a térkép-alapú keresőmotort fejlesztő Gisdata, a hiteles elektronikus taggyűlés kereteit megteremtő NetLock és a humán erőforrás menedzsment megoldást kidolgozó Nexon pályázata.

Az Invitel InnoMax Díjra három kategóriában lehet nevezni: I. kategória: 5-19 fős vállalatok, II. kategória: 20-69 fős vállalatok, III. kategória: 70- 250 fős vállalatok.

A nevezési határidő 2012. február 21, a beérkezett pályázatok értékelésére 2012 márciusában kerül sor, a nyertesekről a zsűrielnök Zsembery György mellett a Dely Tamásból (HVG Kiadó Zrt.), Krisán Lászlóból (KA-VOSZ Zrt.), Orosz Györgyiből (Sanoma) és Sugár Mihályból (BellResearch) álló Invitel InnoMax zsűrije dönt.

A HVG Kiadó Zrt. a pályázat és az InnoMax verseny hivatalos médiapartnere.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Belügyminisztérium szerint korai arról kérdezni, mire jó a védettségi igazolvány

A Belügyminisztérium szerint korai arról kérdezni, mire jó a védettségi igazolvány

Hétfőn kinyit, de közben online oktatást is folytat egy budapesti általános iskola

Hétfőn kinyit, de közben online oktatást is folytat egy budapesti általános iskola

Világhírű hollywoodi sztárséf nyit éttermet Budapesten

Világhírű hollywoodi sztárséf nyit éttermet Budapesten