#kkv

KUKA

De ki vigyáz a robotokra?

Az elmúlt tíz évben Magyarországon is egyre több és egyre kisebb cégek nyitnak az automatizált gyártás felé, a legkülönbözőbb iparágakban. De mire kell ügyelni robotválasztás előtt? Honnan tudom, hogy készen áll a cégem a robotokra? Milyen robotok vannak egyáltalán, és mit tudnak? És főleg, mi az a kobot?

Bankmonitor / Csányi Franciska Gazdaság

Hamarosan eltűnik a legnépszerűbb céges hitellehetőség?

Jó pár hete kering a piacon az információ arról, hogy vészesen fogy a Növekedési Hitelprogram eredetileg rendelkezésére bocsátott 3 000 milliárd forintos kerete. A bankok friss információja alapján 400 milliárd forint áll még rendelkezésre. A Bankmonitor várakozása szerint azonban legkésőbb nyár végére végleg kimerülhet a keret. Szinte biztosan lépni kell azon cégeknek, akik igénybe akarják venni a bőven inflációs szint alatt 2,5% alatt fixált kamatozás mellett elérhető szuperhitelt!

Bankmonitor / Tunner János Gazdaság

Hogyan törlesztheti a kata-s vállalkozó a hitelét, ha megbetegszik?

Ha a kata-s vállalkozó lakáshitelt vett fel, szinte biztos, hogy tartós betegség esetén a táppénze nem fogja elérni a havi hiteltörlesztési kötelezettsége összegét. Pánikra azonban nincs ok, ma már erre is van megoldás. A Bankmonitor bemutatja, hogy szinte fillérekért is hozzá lehet jutni a szükséges anyagi biztonsághoz.

Bank360.hu Vállalkozás

Megrohanták a bankokat a kamatmentes vállalati hitel miatt

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt a koronavírus-járvány által legnagyobb mértékben sújtott szektorokban működő cégek megsegítésére vezette be a kormány a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül. A Bank360 elemzői arról kérdezték az MFB Pontoknak otthont adó kereskedelmi bankokat, hogy mekkora érdeklődést tapasztalnak a támogatott konstrukció iránt, és mely szektorokban működő cégek igénylik a hitelt elsősorban.

OTP Bank Nyrt.

Az aprócsörgetéstől az érintésig: egyre több ország válhat készpénzmentessé

Feltehetően sokunknak okozott már bosszúságot, amikor a zsebünkben kotorászva kellett egy áru, vagy szolgáltatás ellenértékét apróval rendeznünk, pláne, ha nem volt a fizetéshez szükséges összegnek megfelelő fémpénz nálunk. A jó hír az, hogy egyre több országban – legyen szó egy egyszerű vásárlásról akár – a tranzakciók javarészt már készpénzmentesen zajlanak. A statisztikák szerint azonban Magyarország még messze van ettől, noha az igény fokozatosan nő a készpénzhelyettesítő eszközök használata iránt, s egyre többen élnek is e lehetőséggel.

Balla Györgyi - Dzindzisz Sztefan Vállalkozás

Ha focimeccsen lehet, akkor a kereskedelemben is – a boltosok várják a korlátozások átalakítását

A nagyobb áruházaknak valószínűleg nem jelent majd problémát, ha a kormány az általános boltzár helyett négyzetméter-alapú vásárlást vezet be. Több helyen már digitális megoldás is van erre. A kisboltoknak viszont pluszembert kell felvenniük, aki figyeli a be- és kimenőket. A kereskedelmi szakmát kérdeztük, mit gondolnak a miniszterelnök bejelentéséről, hogy a kamara javaslatára változhat a bolti szabályozás.

Bank360.hu Vállalkozás

Ezek a cégek, vállalkozók lehetnek a 10 milliós ingyenhitel nagy vesztesei

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön 10 millió forint értékű hitelfelvételt biztosít a gazdasági károk miatt legnagyobb veszteséget elszenvedő vállalkozásoknak. A program első körében a turizmust, vendéglátást és szabadidős tevékenységeket szolgáltató vállalkozásoknak lett elérhető, március 16-tól viszont számos kiskereskedelmi, kölcsönzési és javítási ágazatban működő vállalkozás is igénybe veheti a kedvezményes kölcsönt. Hiába széles viszont az ágazatok listája, néhány tevékenységi kör így is kimaradt a programból.

Csányi Nikolett - Ká Zoltán Gazdaság

A túlélés egyik módja: amikor a tehén bejelentkezik a céges meetingen

A koronavírus-válság az élet minden területén megjelenik, így a hazai kis sajtmanufaktúrák mindennapjait is átalakítja. Nemesbükön, a Korosajt Műhelynél forgattunk, hogy megtudjuk, mik a túlélés módszerei. Az is kiderült, még az is elképzelhető, hogy a végén a teheneknek be kell jelentkezniük egy céges meetingen.

hvg.hu Vállalkozás

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?

A napokban ismertté váltak a vállalkozókat támogató 10 millió forintos kamatmentes gyorskölcsön részletei. A kedvezményes hitelt első körben csak a gazdaságilag leginkább sújtott vállalkozások vehetik igénybe, ezért érdemes lehet összegezni, hogy milyen más finanszírozási lehetőségek állnak rendelkezésre.

Lengyel Miklós Gazdaság

Családi viták bénítják a nagy átalakulás előtt álló Swarovskit

750 ékszerüzletet akar megszüntetni és 6000 embert kirúgni az alapító atya ükunokája, Robert Buchbauer, aki jelenleg a 125 éves céget vezeti. A család jelenlegi feje azon a véleményen van, hogy a kínai konkurencia miatt drágább és exkluzívabb ékszereket kell kínálni a vásárlóknak, de sok családtag szerint "ezzel zátonyra futna a hajó".

Allianz

10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!

Egy vállalkozás vezetése nagy körültekintést igényel, de gyakran még a legnagyobb elővigyázatosság sem elegendő ahhoz, hogy kivédjük a céget fenyegető különféle veszélyeket. A stabil üzletmenet érdekében kiváltképp érdemes biztosításokkal védekezni, ezzel is a lehető legalacsonyabbra csökkentve a napi működésből eredő váratlan helyzetek negatív hatásait. A magyar kis- és közepes vállalkozások azonban gyakran rendkívül alulbiztosítottak, legnagyobb részük csak a szükséges, kötelezően előírt (akár banki, akár szabályozó hatósági, vagy köztestületi) biztosítási előírásokra szóló fedezetek megvásárlására költ. Fenyegető veszélyek azonban vannak bőven. Nézzük, melyek a vállalkozásokra leselkedő legnagyobb potenciális veszélyforrások!

Bankmonitor / Fülöp Norbert Vállalkozás

Sietnie kell a vállalkozásoknak, ha még új Széchenyi hitelt szeretnének

Bár 2020. december 31-ig van lehetőség igényelni az új Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukcióit, a Bankmonitor szakértői szerint könnyen kifuthatnak az időből azok a vállalkozók, akik az utolsó pillanatra halasztják a dolgot, ugyanis a banki kapcsolatfelvételtől a folyósításig akár 5-6 hét is eltelhet.

1 2 3 4 5 6 7
43
Tömött sorokban ítélik el a kormány melegellenes törvényét a cégek, szervezetek, politikusok

Tömött sorokban ítélik el a kormány melegellenes törvényét a cégek, szervezetek, politikusok

Felmászott a Vígszínházra egy férfi, majd leesett onnan

Felmászott a Vígszínházra egy férfi, majd leesett onnan

Kedden harmadfokú hőségriasztás lép életbe

Kedden harmadfokú hőségriasztás lép életbe

Behajtotta Bayertől a végrehajtó Hadházy 300 ezer forintját

Behajtotta Bayertől a végrehajtó Hadházy 300 ezer forintját

Kína túl van az egymilliárd oltáson

Kína túl van az egymilliárd oltáson

Itt egy lista, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Itt egy lista, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Rossz vége lehet, hogy amíg a jegybank fékezni próbál, a kormány beszerel még egy gázpedált

Rossz vége lehet, hogy amíg a jegybank fékezni próbál, a kormány beszerel még egy gázpedált

Méhcsaládot költöztetnek az Agrárminisztérium erkélyére

Méhcsaládot költöztetnek az Agrárminisztérium erkélyére

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával