szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A jövő év közepén kezdi meg működését a Müller drogérialánc most épülő új nemzetközi logisztikai központja a Zala megyei Letenyén - közölte az MTI megkeresésére a cég németországi, ulmi központja.

Jövő év közepén nyílik a Müller letenyei logisztikai központja. A vállalat tájékoztatása szerint a novemberben kezdődött beruházás során 18 ezer négyzetméteres raktárbázist építenek közvetlenül az M7-es autópálya és a magyar-horvát határátkelő melletti területen. A tervek szerint 2012 közepétől már innen látják el áruval a magyarországi, horvátországi és szlovéniai üzlethálózatot. A cég közölte: a szezonális munkáktól függően várhatóan mintegy 350 embert foglalkoztatnak majd Letenyén. 

Letenye polgármestere áprilisban számolt be arról, hogy a Müller Drogéria Magyarország Bt. az M7-es autópálya és az M70-es autóút elágazójánál építi meg új elosztó központját. A beruházás több szempontból is kiemelkedő jelentőségű a térség számára. Ez lesz Zala megyében az első olyan nagyobb logisztikai építkezés, amely kifejezetten az autópályák és a magyar-horvát-szlovén hármas határ adottságaira alapoz, ráadásul jelentős adóbevételi is hoz Letenye számára.

Az 1953-ban alapított Müller 2007 óta van jelen Magyarországon. Honlapja szerint 2011-ben Európa hét országában mintegy 26 ezer alkalmazottat foglalkoztatott. Németországban 477, Ausztriában 47, Svájcban 41, Magyarországon 34, Szlovéniában és Horvátországban 14-14, Spanyolországban pedig 9 üzletet működtet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kormányhivatal: nincs gond azzal, hogy háromszorosára emelték a bérleti díjat az ócsai devizahiteles lakótelepen

Kormányhivatal: nincs gond azzal, hogy háromszorosára emelték a bérleti díjat az ócsai devizahiteles lakótelepen

Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?

Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?

Ugandaiak öröme: lementek a választások, újra lehet internetezni – de a Facebook tiltott

Ugandaiak öröme: lementek a választások, újra lehet internetezni – de a Facebook tiltott