szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Intézményi befektető jelent meg az Est Média Nyrt.-ben, a GEM három év alatt összesen 1 milliárd forintot invesztál a társaságba.

Egymilliárd forintos tőkebefektetésről írt alá szerződést az Est Média és a GEM Global Yield Fund Limited (GEM), valamint a GEM Investments America LLC március 13-án − írja a Napi Gazdaság Online a magyar tőzsdei társaság bejelentése alapján. A szerződésben a GEM további hárommillió Est Média Nyrt.-törzsrészvény megszerzését vállalta.

A megállapodás értelmében a GEM hároméves kötelezettségvállalási időszak alatt legfeljebb egymilliárd forint tőkét fektet be az Est Médiába. A tőkebefektetés pontos időpontjait a magyar cég határozza meg. A befektetés úgy zajlik majd, hogy készpénzért új részvényeket bocsátanak ki. Az ára a jelzett időszakot megelőző tizenöt tőzsdenap záróára átlagának kilencven százaléka lesz.

Névérték alatt ugyanakkor részvény nem bocsátható ki, és az Est Média megjelölheti a legalacsonyabb árat is, ahol a kibocsátás megtörténhet. Az új részvények mennyisége a tizenöt napos kereskedés napi forgalmának maximum 700 százaléka lehet. A  meghatározott mennyiségből a GEM jogosult minimum 65 és maximum 130 százalékban elfogadni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2023: a notch halála?

2023: a notch halála?

Villanykabrió: teszten a teljesen új és olaszosan cuki elektromos Fiat 500

Villanykabrió: teszten a teljesen új és olaszosan cuki elektromos Fiat 500

Fürjes helyett Palkovics csinál helyet a kínai egyetemnek Budapesten

Fürjes helyett Palkovics csinál helyet a kínai egyetemnek Budapesten