szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A haza akácosok jelentős része lefagyott, és a repcetáblák is károkat szenvedtek, emiatt jelentősen csökkenhet a méztermés - írja a Népszava.

A hazai akácosok 70 százalékos fagykárt szenvedtek az Országos Méhészeti Egyesület felmérése szerint, emiatt az átlagosnál jóval kevesebb akácmézre lehet számítani, ráadásul a szokatlan őszi-téli aszály miatt a repcetáblákon is hatalmas károk keletkeztek- írja csütörtöki számában a Népszava. Mivel a repce adja az éves méztermés 30-40 százalékát, az átlagosan 3-4 ezer tonna, repcetáblákon begyűjtött méz helyett 1-2 ezer tonnára lehet csak innen számítani. A termelők már csak a rekordnagyságú, 611 ezer hektárnyi területen termő napraforgókban bízhatnak - áll a lapban. A terméskiesés azonban nem feltétlenül emelkednek az árak - teszik hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton

Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton

30 miliót szórhat ki Budapest a gangok zöldítésére

30 miliót szórhat ki Budapest a gangok zöldítésére

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött