szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Graphisoft Park SE 506 ezer euró adózott nyereséget ért el 2012 első negyedévében, míg tavaly ugyanebben az időszakban 338 ezer euró volt a profitja - közölte az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány alapján készült jelentés szerint a Bojár Gábor magyar nagyvállalkozó által felügyelt társaság bevételei 7 százalékkal 2,106 millió euróra nőttek a tavalyi bázisidőszakhoz képest. Az üzemi eredmény 17 százalékos növekedéssel 1,061 millió euróra emelkedett az év első három hónapjában. A Graphisoft Park 2012-ben 3,8 millió euró üzemi eredményre és 8,3 milliós bérletidíj-bevételre számít. A nettó eredmény a tervek szerint 1,7 millió euró lesz - jegyzik meg a jelentésben.

A Graphisoft Parkban eddig elkészült és átadott 46 ezer négyzetméter bérbe adható iroda és laborterület kihasználtsága 87 százalékos volt az első negyedévben az egy évvel korábbi 84 százalékkal összevetve. A kihasználtság az elmúlt egy évben folyamatosan nőtt, ennek köszönhető a Graphisoft díjbevételeinek növekedése.

A működési költségek ezzel szemben 17 százalékkal, 134 ezer euróra csökkentek az előző évhez képest a szigorú költséggazdálkodás eredményeként. A Graphisoft Park részvényeit a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában jegyzik, a papír a hétfői kereskedést 0,20 százalékos csökkenéssel 1008 forinton zárta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!