szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Stratégiai megállapodást kötött a Coop Gazdasági Csoport és a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Gránit Bank, az együttműködés megerősítéseként a két társaság tulajdont szerez egymás cégeiben 100-100 millió forint értékben.

A megállapodás alapján a Gránit Bank szolgáltatása a Coop hálózatában, valamint a Coop alkalmazottai, törzsvásárlói, vevői, beszállítói számára is széles körben elérhető lesz, reményeik szerint néhány hónapon belül - mondta Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. alelnök-vezérigazgatója a megállapodás aláírását követő szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

©

Rédei István, a Co-op Hitel Zrt. igazgatóságának elnöke azt mondta, szerették volna bővíteni pénzügyi szolgáltatásaikat, és több bankkal is tárgyalva döntöttek a Gránit Bank mellett. Hegedűs Éva jelezte, a részleteket később dolgozzák ki, várhatóan a lakossági és vállalkozói számlavezetést, a hitelezést és bankkártya-szolgáltatást ajánlják majd.

Rédei István kiemelte: a Coop-hálózatnak 600 ezer törzsvásárlója van, 1600 településen vannak jelen, 32 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak. Több mint ezer beszállítóval állnak kapcsolatban, közöttük 500-600 kis- és középvállalkozóval. A tavalyi árbevételük 510 milliárd forint volt. Értékelése szerint további bővülési lehetőség van a Coop hálózatban többlet szolgáltatás nyújtásával.

Demján Sándor, a Gránit Bank alapító többségi tulajdonosa kiemelte: a magyar áruk akkor tudnak még nagyobb hányadot elfoglalni a hazai kiskereskedelemben, ha versenyképesek. Szerinte a Coop háttere alkalmas lenne arra, hogy a magyar mezőgazdasági szektorban integráló szerepet töltsön be a termelők, az élelmiszer-feldolgozók között. Rámutatott: az államnak támogatnia kellene a hazai élelmiszerek feldolgozására létrejövő vállalatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!