szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nokia újabb elbocsátásokat és átszervezéseket jelentett be, amelyek előbb egymilliárd eurójába kerülnek, ám jövőre másfélszer ennyi megtakarítást hozhatnak. Tízezer Nokia-dolgozó viszont elveszti állását.

Ismét lényeges átalakításokra kényszerül a súlyos gondokkal küszködő finn Nokia – írja a Napi Gazdaság Online a Wall Street Journal alapján. Ezek részeként a vállalat elbocsátja tízezer alkalmazottját – a tavaly bejelentett 14 ezer fős leépítésen felül. A Nokia ezenfelül alig több mint egy éven belül harmadszor rontotta profitvárakozását.

A cégvezetés indoklása szerint a mobiltelefon-piacon dúló brutális verseny a vártnál sokkal erősebben hat a Nokia okostelefon-üzletágára. A finn nagyvállalat termékeit a piac felső végén az Apple iPhone-jai, az olcsóbb készülékek versenyében a Google Android szoftverével ellátott telefonok szorongatják.

A korábbi elbocsátás érintette Magyarországot is, a mostani a Bloomberg értesülése szerint Finnországban, Németországban és Kanadában keseríti meg a cég termelő bázisain és kutatóközpontjaiban dolgozó alkalmazottainak életét. A brutális lépés – kiegészítve a többi átszervezéssel – egymilliárd eurós kiadással jár, ám 2013-től már 1,6 milliárddal mérsékelheti a Nokia költségeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
31 évesen lett saját erejéből dollármilliárdos egy amerikai nő

31 évesen lett saját erejéből dollármilliárdos egy amerikai nő

A magánállatkerteknek kínál rendkívüli támogatást a kormány

A magánállatkerteknek kínál rendkívüli támogatást a kormány

Ónody Gomperz: Szólt a rádió

Ónody Gomperz: Szólt a rádió