szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt. a közelmúltban újabb rekultivációs, vasút- és útépítési munkákat nyert el konzorciumtársaival együtt. A cég részvételével megvalósuló munkák értéke eléri a 280 milliárd forintot.

Hamarosan elkezdődik 108 szabolcsi és borsodi település bezárt hulladéklerakóinak rekultivációs beruházása −írja a Napi Gazdaság Online. A programot száz százalékban az EU és a magyar állam támogatja, első ütemben 7,2 milliárd forinttal. A hulladéklerakókat felszámolják és területüket újrahasznosítják, a kivitelezésre kiírt közbeszerzésen a munkákat három részre osztotta az önkormányzati társulás. Az első részt nettó 1,71 milliárd forintos ajánlattal a Közgép Zrt. nyerte meg a Ke-Víz 21 Építőipari Zrt.-vel és a Swietelsky Magyarország Kft.-vel közösen. A másik két részben a Strabag MML Kft., illetve az SB-2012 Szabolcs Konzorcium (amelynek tagja a Strabag MML és a Depona Plusz Építőipari Kft.) végezheti el a rekultivációt, az előbbi nettó 1,66 milliárd, az utóbbi konzorcium 1,7 milliárd forintért.

Versenytárs nélkül, egyedüli ajánlattevőként nyerte meg a Közgép konzorciuma a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás szilárdhulladék-lerakók felszámolására és rekultivációjára kiírt közbeszerzését is, nettó 3,77 milliárd forintért. A Közgép a Penta Általános Építőipari Kft.-vel, a DHJ Építő Kft.-vel, a Design Termelő, Szolgáltató, Kereskedelmi Kft.-vel és a RexTerra Építőipari Kft.-vel együtt (Érsek-Kert Konzorcium néven) a Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye 80 településének 38 hulladéklerakóját rekultiválhatja. A hulladékprojektekben otthon van a Közgép, konzorciumtársaival összesen közel nettó húszmilliárd forintért végzi el a Dél-Balaton és Sió-völgye, valamint Kaposvár és térsége hulladékrakóinak rekultivációját, továbbá részt vesz a Mecsek-Dráva hulladékgazdálkodási program megvalósításában is.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a közelmúltban tette közzé, hogy a Gyoma és Békéscsaba közötti vasúti vonalszakasz rekonstrukciós munkáit a Közgép, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a Magyar Aszfalt Kft. alkotta Békés-2012 Konzorcium nyerte meg nettó 38,97 milliárd forintért. A magyar nyertes két nemzetközi konzorciumot előzött meg az eljáráson − derül ki a NIF közbeszerzési tájékoztatójából. Pályázott még az A-Híd Építő Zrt.-vel és a Vasútépítők Kft.-vel közösen a német H. F. Wiebe GmbH & Co. KG és a cseh OHL ZS, a.s., valamint harmadik ajánlattevőként a spanyol Ortiz Construcciones y Proyectos S. A. és a Contratas y Servicios Ferroviarios S. A. A nyertes konzorcium feladata a vasúti pálya, a felső vezeték, a vasúti műtárgyak és az utak építési munkái; a vonalszakaszon három állomást átépítenek (Csárdaszállás, Mezőberény, Murony), valamint több aluljáró is épül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez az utóbbi idők legmenőbb számítógépe, a repülésrajongók imádni fogják

Ez az utóbbi idők legmenőbb számítógépe, a repülésrajongók imádni fogják

Révész Sándor: Szuper!

Révész Sándor: Szuper!

Nyomozás indult a Czeglédy Csabát állítólag követő autó ügyében

Nyomozás indult a Czeglédy Csabát állítólag követő autó ügyében