szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Holtan találták londoni lakásán Eva Rausingot, a Tetra Pak élelmiszercsomagoló cégcsoportot irányító milliárdos család egyik tagját. A hírt kedd este erősítette meg a Scotland Yard.

Az amerikai állampolgárságú, 49 éves Eva Rausing - leánykori nevén Eva Kemeny, akinek édesapja, Tom Kemeny a Pepsi cégcsoport egyik vezetője - London előkelő Chelsea kerületében lakott a férjével.

A házaspár egy 12 millió font (4,5 milliárd forint) értékű ötemeletes rezidenciát birtokolt a kerület egyik exkluzív negyedében, a Cadogan Place-en.

A hatóságok egyelőre "magyarázat nélkülinek" minősítették a halálesetet, de őrizetbe vettek egy 49 esztendős férfit, aki a brit sajtó nem hivatalos értesülései szerint az áldozat férje, Hans Kristian Rausing, aki a Tetra Pak birodalom örököse, és az egyik leggazdagabb brit.

A Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról. Az április végén megjelent 2012-es összesítésben a svéd származású Rausing család 4,3 milliárd fonttal (1600 milliárd forinttal) a 12. helyen szerepelt az ezres mezőnyben.

A szerdai Times úgy tudja, hogy Rausingot először nagy mennyiségű kábítószer birtoklása címén vették őrizetbe. A nyomozók ezután átkutatták a családi rezidenciát, és ekkor találtak rá a feleség holttestére.

Hans Kristian Rausingot ezután ismét őrizetbe vették, és egy londoni rendőrőrsön kihallgatták felesége halálával kapcsolatban.

A Daily Telegraph szerdai értesülése szerint a hatóságok azt gyanítják, hogy Eva Rausing kábítószer-túladagolásban halt meg.

Hans Kristian Rausingnak és feleségének egyaránt voltak már összeütközései a hatóságokkal kábítószerügyek miatt. Eva Rausingot egy ízben az Egyesült Államok londoni nagykövetségén, egy fogadáson vették őrizetbe, miután a biztonsági személyzet kokaint talált nála.

A házaspárnak négy gyermeke született; a legfiatalabb 11, a legidősebb 17 éves.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kósa annyira akarhatta az „örökös” pénzét, hogy nem vette észre az őrültségeket

Kósa annyira akarhatta az „örökös” pénzét, hogy nem vette észre az őrültségeket

Fusizás, osztálypénz, unokázós csalás – így csökkentené az államadósságot a Duma Aktuál

Fusizás, osztálypénz, unokázós csalás – így csökkentené az államadósságot a Duma Aktuál

Alig van már nyugdíjas pedagógus, aki állami iskolában tanít

Alig van már nyugdíjas pedagógus, aki állami iskolában tanít