szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mintegy 150 millió forintot kapott a minőségi magyar borokat exportáló Amand Wine Export (AWE) Kft. az Euroventures IV kockázati tőkebefektető alaptól és Charles Mount angol magánbefektetőtől - tájékoztatta az Euroventures Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. szerdán az MTI-t.

A borkereskedő cég megállapodásokat kíván kötni minőségi magyar borok kivitelére. A befektetést az Európai Unió Jeremie Alapja és a Svájci-Magyar Együttműködési Program tette lehetővé. A közlemény szerint ezzel új lendületet vehet a minőségi magyar borok exportja. 

A közlemény kitér rá: az AWE további kizárólagos nemzetközi disztribúciós szerződések megkötését tervezi a legkiválóbb magyar, nem tömegpiaci borok készítőivel. E megállapodások keretében a cég szervezi meg az általa képviselt márkák kereskedelmét, irányítja márkái értékesítési és marketing tevékenységét a célpiacokon. A társaság földrajzilag két területre kíván koncentrálni. 

A fejlett piacokon - mint például az Egyesült Államok vagy az Egyesült Királyság - jelentős igény van kevésbé ismert régiók új boraira. A fejlődő piacokon - mint például Kína vagy Brazília - már a kezdetektől erős keresletet lehet generálni a magyar borokra a cég szerint. 

"Az Euroventures korábbi alapjai sikerrel fektettek be a Hilltop és a Royal Tokaji borászatokba. Bízunk benne, hogy az AWE révén újabb piacok ismerik meg magyar prémium borokat, és újabb magyar borok válnak keresett termékké külföldön" - idézi a tájékoztatás Tánczos Pétert, az Euroventures igazgatóját.

Az Euroventures Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. Közép-Kelet-Európa vezető független kockázati tőkebefektetője. Az Euroventures 1989 óta több mint 40 alkalommal fektetett be nemzetközi ambíciókkal rendelkező magyar vállalatokba. 

A cég 2010 óta kezeli az Európai Uniós Jeremie-program részeként létrejött Euroventures IV társbefektetési alapot, amely a Svájci-Magyar Együttműködési Program hozzájárulásával 7,1 milliárd forintra bővült.

Az Euroventures IV alap célja ígéretes, kiváló menedzsmenttel rendelkező magyar közép- és kisvállalkozások - társbefektetők bevonásával történő - tőkefinanszírozása. Az alap futamideje 10 év, a befektetési periódus 2013. december 31-ig tart - olvasható a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!