szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megnyitotta első magyarországi képviseletét a Bank of Georgia. A bank vállalati, lakossági, vagyonkezelési, bróker és biztosítási szolgáltatások széles választékát nyújtja ügyfelei részére. A budapesti iroda a Bank of Georgia harmadik képviseleti irodája a tel-aviv-i (2009) és londoni (2010) irodák után.

Az idei első félév végi adatok – összes eszköz (35,7 százalékos piaci részesedés), összes hitelállomány (35,9 százalék) és az ügyfelek betétei (36,0 százalék) – alapján Grúzia piacvezető bankja kezdi meg működését első budapesti irodájában. A Bank of Georgia a Bank of Georgia Holdings Plc kizárólagos tulajdonában áll, amely a Londoni Értéktőzsde prémium szegmensében, illetve a FTSE250 indexen jegyzett, Egyesült Királyságban bejegyzett holding társaság.

Ebbn az évben a Bank of Georgia kiemelkedő féléves nyereséget realizált. A rekord szintű teljesítmény fő motorja a tevékenység egészét meghatározó erőteljes üzletági növekedés, a betéti költségek csökkenése, a javuló hatékonyság és a hitelezés folyamatos növekedése volt. Az ügyfélforgalom tovább emelkedett a vagyonkezelés szegmensben, ahol az utóbbi 12 hónap során a betétek mértéke 72,8 százalékkal, 528,9 millió grúz larira (GEL) növekedett. A növekedés meghatározó része a Bank of Georgia Magyarországon és a szomszédos országokban lévő ügyfeleinek köszönhető.

A növekvő ügyfélkör miatt döntött úgy a Bank of Georgia, hogy irodát nyit Budapesten.  Az új iroda fő célja a bank termékeinek a bemutatása a magyarországi és más európai potenciális ügyfelek részére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!