szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kifizetetlen alvállalkozók láncolták magukat a budapesti MOM Parkban működő szépségklinika üvegezett térelválasztó falát tartó oszlophoz szerdán – olvasható az Átlátszó.hu oldalon, ahol videoriportot is közölnek az esetről.

Bár az egészségügyi központ március óta üzemel, a főkivitelező az alvállalkozóktól a mai napig nem vette át a létesítményt és a megbízókra mutogat, a megbízó cég tulajdonosa viszont azt állítja, hogy a szerződött összeget részszámlák ellenében majdnem teljes egészében kifizették. Az elkeseredett vállalkozók szerint a kivitelező cég tulajdonosi köréhez több, hasonló módszerrel kivitelezett csalás fűződik – írja az Átlátszó.hu.

"Hetvenmillió? Az szép! Ez Magyarország!" – mondja egy a tüntetők által osztogatott szórólapot elfogadó hölgy, aki éppen a rendelőbe siet. Ez az általános reakció, a páciensek, a helyszínre érkező rendőrök és az akció résztvevőit végül a bevásárlóközpont zárásakor eltávolító biztonsági őrök valamennyien együttérzésükről biztosítják a földön ülő, magukat leláncolt alvállalkozókat, és egyáltalán nem csodálkoznak, mintha mindez természetes része lenne az üzleti életnek.

A MOM Parkban működő Fabian Anti-Aging Clinic a rendelő létesítését részben uniós forrásból, részben az állami tulajdonú Széchenyi Tőkealap Kezelő Zrt. tőkebefektetéséből finanszírozta, a korábbi mozi helyén erre a célra kialakított területet viszont az Átlátszó.hu információi szerint bérli a kivitelező cég tulajdonosától.

További részleteket és videót az Átlátszó.hu-n talál!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszatért Magyarországra a Suzuki Jimny

Visszatért Magyarországra a Suzuki Jimny

Elég tízezer budapesti támogatása ahhoz, hogy fontos ügyek kerüljenek a Fővárosi Közgyűlés elé

Elég tízezer budapesti támogatása ahhoz, hogy fontos ügyek kerüljenek a Fővárosi Közgyűlés elé

A klímakatasztrófa elleni közös stratégiáról egyezett meg több mint 150 ország

A klímakatasztrófa elleni közös stratégiáról egyezett meg több mint 150 ország