szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elektronikus útdíjrendszer kialakítására kiírt tender határidejét állítólag azért módosíthatták kétszer is nem sokkal a megjelenése után, hogy a lehetséges kínai pályázó is elindulhasson a pályázaton - írta a Népszabadság, amely szerint az előző, október elsejei határidő egybeesik egy kínai ünnep időpontjával.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) szeptember 25-én olyan tendert jelentetett meg az e-útdíj projekt megvalósítására, ami minden lehetséges pályázónak kényelmetlen, de a kínaiakat szinte kizárja a versenyből - írta a Népszabadság. Az ázsiai országban ugyanis a lap szerint az október 1-jén kezdődő héten a népköztársaság 1949-es kikiáltásának évfordulóját ünneplik.

Így az Európában pozícióit erősítő elektronikai cég, a Huawei képviselőinek éppen országuk egyik legfontosabb nemzeti ünnepén kellene az ÁAK Váci úti irodaházában megjelenniük és leadniuk jelentkezésüket, igazolni részvételi alkalmasságukat - írta a Népszabadság. Az újságnak a Huaweinél azt mondták, a társaság stratégiája nem változott az útdíjtenderrel kapcsolatban, és nem tudnak arról, hogy a beadási határidőt miattuk módosították volna.

A tender iránt érdeklődők egyébként egy hét haladékot kaptak, az eredeti, október 1-i határidőt kétszer is, először október 3-ra, majd október 8-ra módosították - tette hozzá a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felsővezeték szakadása miatt sokat késnek a vonatok a Budapest–Cegléd vonalon

Felsővezeték szakadása miatt sokat késnek a vonatok a Budapest–Cegléd vonalon

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban

Megkapták a kísérleti oltást a majmok a San Diegó-i állatkertben

Megkapták a kísérleti oltást a majmok a San Diegó-i állatkertben