szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bring-your-own-device trend, vagyis a személyes eszközök elterjedése az üzleti életben jelentősen befolyásolja a vállalatok online folyamatait: a Kaspersky Lab megbízása alapján a B2B International felmérése szerint a cégek 72 százaléka gondolja úgy, hogy ez a trend a közeljövőben a vállalati élet még több területét is érinteni fogja.

A vállalatok fele tervezi, hogy aktívan támogatja ezt a trendet, ösztönözve a munkavállalókat a saját eszközeik munkahelyi használatára. A B2B International 2012 júliusában 22 ország közel 3300 vezető IT szakembereit kérdezte meg a globális informatikai veszélyekről. A kutatásban, amely az IT iparág legégetőbb problémáit vizsgálta, azok a  szakemberek vettek részt, akik aktív szerepet játszanak az IT biztonsági döntéshozatalokban.

Habár a vállalatok méretüktől függetlenül szerepeltek a kutatásban, érdekesség, hogy a személyes eszközök használatának tiltása jobban megfigyelhető a nagyvállalatoknál: 12 százalék nem tervezi a személyes eszközök munkahelyi használatának támogatását a közeljövőben, míg ez az arány már csak 7 százalék a kisebb vállalatoknál. További 19 százalék korlátozni szeretné a személyes eszközök céges használatát.

„A saját eszközök elterjedése a vállalati szférában egyre nagyobb biztonsági igényeket támaszt. Ugyanakkor elkerülhetetlen a tendencia: függetlenül attól, hogy kis- vagy nagyvállalatról van szó, a munkavállalók a személyes eszközeiket fogják használni arra, hogy a vállalati hálózathoz csatlakozzanak és hozzáférjenek a bizalmas információkhoz.

Az alkalmazottaknak teljesen természetes, hogy saját okostelefonjukat vagy táblagépüket használják - anélkül, hogy figyelembe vennék a lehetséges kockázatokat. Éppen ezért fontos, hogy a vállalatok megfelelő biztonsági intézkedéseket hajtsanak végre, hogy védjék mind a vállalati, mind a személyes mobil eszközöket. A vállalati megoldásainkat arra terveztük, hogy teljeskörű védelmet nyújtsanak kis- és nagyvállalatoknak egyaránt, még azoknak is, akik erősen támogatják a bring-your-own-device trendjét – mondta Alexander Erofeev, a Kaspersky Lab marketing igazgatóhelyettese.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát

"Sárkány ellen sárkányfű" - mondta Orbán, mielőtt megkapta a vakcinát

LMP: Kósa Lajos vesztegetési pénzt kaphatott a "csengeri örököstől"

LMP: Kósa Lajos vesztegetési pénzt kaphatott a "csengeri örököstől"

Negyven felett nem úgy megy az újrakezdés, mint gondolnánk

Negyven felett nem úgy megy az újrakezdés, mint gondolnánk