szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felszámolási eljárást indítottak a Puncs Lapkiadó Zrt. ellen, korábban ez adta ki a Puncs és a Havi Parabola Magazin nevű lapokat. A cégtől „nem áll távol” Pintér György érdi vállalkozó, aki korábban a diósdi kettős embergyilkossággal kapcsolatban került reflektorfénybe, de a bíróság felmentette.

A Puncs Lapkiadó Zrt.-t 2007-ben hozta létre a Wyoming államban bejegyzett Bookpaper Publisher Llc, s a Puncs című, előbb kétheti, majd havilapot adta ki. A társaság igazgatósági tagja volt Pintér György is, akit korábban azzal gyanúsítottak, hogy 1998-ban a budapesti Egér úton felrobbantotta Terjék István Porsche gépjárművét. Terjék néhány nappal később belehalt égési sérüléseibe. Az esetnél ugyanolyan robbanóanyagot használtak, mint az egy hónappal korábbi Aranykéz utcai merényletben. Pintér Györgyöt később felmentették az emberölés vádja alól.

A Puncs Lapkiadó ellen több végrehajtás indult 2010 óta, tavaly felfüggesztették az adószámát. Utoljára 2009-ben adott le beszámolót, akkor kötelezettségállománya csaknem elérte árbevételét, és  18 millió forint veszteséget termelt. A Puncs magazin az induláskori kommunikáció szerint „ azt a piaci űrt szeretné betölteni, amit a Ludas Matyi hagyott maga után”. A lap bevezető reklámja nem aratott osztatlan sikert, egy férfi ült a wc-n és a lapot olvasta. Szintén a Puncs Lapkiadó jelentette meg a Havi Parabola magazint.

Tavaly mindkét magazin a Producers Kft.-hez került a Puncstól. A Producers Kft.-t a Vasérd Kft. alapította, mely Pintér György és Györgyné tulajdonában áll. Ez a cég korábban produceri tevékenységet végzett, támogatta többek között Zalatnay Saroltát, Bódy Magdit és Mary Zsuzsit. Sajtóhírek szerint Zalatnay tárnoki házát a vállalkozó egyik cégétől kapta, s a Producers Kft. volt korábban a zalatnaysarolta.hu és a zalatnaycini.hu domainek tulajdonosa, ezek azóta szabaddá váltak. Delhusa Gjon egyik korábbi társaságát a Del Pro Kft.-t a Producers Kft. vette át. Jelenleg három társaság birtokolja, a Vasérd mellett a Bookpaper Publisher LLC, valamint a tavaly nevet váltott Nazrol Zrt., amely jelenleg egy ukrán magányszemély tulajdonában áll.  A Producers ellen több végrehajtás indult, de ezek lezárultak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ingyenessé tesz egy-egy mesét karácsonyig mindennap a BOOKR Kids

Ingyenessé tesz egy-egy mesét karácsonyig mindennap a BOOKR Kids

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai és a nyeremények

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai és a nyeremények

„Halkan suttogta, szepegte sírva, mint legszebb szót a földön” – SZFE-advent a hvg.hu-n

„Halkan suttogta, szepegte sírva, mint legszebb szót a földön” – SZFE-advent a hvg.hu-n