szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budapesten hozza létre európai, közel-keleti és afrikai régiós szolgáltató központját az amerikai, számítástechnikai termékeket forgalmazó multi, a Fortune ezres listáján is szereplő Systemax Inc.

Az új központ feladata a társaság páneurópai terjeszkedési stratégiájának támogatása, adminisztratív és back office feladatok ellátása, illetve a működési hatékonyság támogatása, valamint várhatóan tavasztól értékesítési és marketing tevékenységet is végez -– írja a Napi Gazdaság Online. "Világszerte körülnéztünk a lehetőségek után és mindenekelőtt a kiválóan képzett munkaerő miatt döntöttünk Budapest mellett" – mondta Perminder Dale, a Systemax Európai Technológiai Csoportjának vezérigazgatója. Az is megkönnyítette a döntést, hogy kiemelkedő a magyarok nyelvtudása, sokan nem is két, hanem három nyelvet beszélnek, mint például svédül, vagy norvégul, ami megkönnyíti a terjeszkedést a cég számára. Budapest mellett szólt az is, hogy könnyen megközelíthető régiós központ is, emellett a kiváló infrastruktúra, a jó tömegközlekedés is szerepet játszott a döntésben, hogy Romániával, Bulgáriával, illetve Lengyelországgal szemben Magyarországot választották.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 2012 eleje óta támogatta a cég letelepedését, tájékoztatták őket az üzleti környezetről referencialátogatásokat tartottak, illetve az illetékes minisztériummal is összehozták őket, ahogy a lehetséges állami támogatásokat is bemutatták nekik - emelte ki Faragó Péter, a szervezet elnökhelyettese.

A Systemax Inc. a Fortune 1000 listáján szereplő társaságok közé tartozik, Észak-Amerika és Európa egyik vezető számítógép, notebook, műszaki cikk, számítástechnikai alkatrész, technológiai megoldás és ipari termék forgalmazója. A társaság saját márkás termékeket és egyéb márkatermékeket egyaránt forgalmaz online értékesítési platformjain, kiskereskedelmi üzlethálózatán, ügynökhálózatán és direkt-marketing katalógusain keresztül. Az EMEA csoport jelenleg az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában, Németországban, Spanyolországban és Svédországban található ügyfeleket szolgálja ki helyi irodáiból és írországi, belgiumi, ausztriai és svájci távszolgáltatási központjaiból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aggódnak a gyermekorvosok: akár a teljes házi gyermekorvosi rendszert megszüntetheti a kormány átalakítása

Aggódnak a gyermekorvosok: akár a teljes házi gyermekorvosi rendszert megszüntetheti a kormány átalakítása

Bár kicsi az esély rá, de a fagyasztott élelmiszerek csomagolásán is megél és fertőzhet a koronavírus

Bár kicsi az esély rá, de a fagyasztott élelmiszerek csomagolásán is megél és fertőzhet a koronavírus

Kiégett egy kocsi, lezárták a Balatoni utat Gárdonynál

Kiégett egy kocsi, lezárták a Balatoni utat Gárdonynál