Pályázati pénzosztás a parlamenti választások előtt – hol tartunk most, és mire érdemes készülni?
Az idén hatalmas, 774 milliárd forintos keretösszeg keresi a helyét a GINOP Plusz programban.
A csúcsgasztronómiai szegmensbe tartozó éttermek is érzik még a gazdasági válságot, még a Michelin-csillagos Costes is veszteséget termel - írja a Világgazdaság csütörtöki cikkében.
Egyre élesedik a verseny Magyarországon a csúcsgasztronómiában, tavaly is számos prémium minőséget kínáló vendéglő nyílt meg, a fizetőképes kereslet viszont még jóval elmarad itthon a nyugat-európai átlagtól - írja a Világgazdaság, amelynek Gerendai Károly, a Michelin-csillagos Costes étterem társtulajdonosa azt nyilatkozta, hogy az új szereplőknek is köszönhető talán, hogy 8-10 százalékkal csökkent 2012-ben a forgalmuk. "Az árakat is emelni kellett, pedig a piac tűrőképessége korlátos, és a működési költségeinken sem lehet nagyon spórolni, hiszen tartanunk kell az elvárt minőséget” – mondta Gerendai a lapnak. Azt mondta, a Michelin-csillag után 50-ről 80 százalékra nőtt a kihasználtságuk, ennek ellenére még nem termel nyereséget az étterem, és a költözésen gondolkodnak, mert a Ráday utcai helyszín nem vált be. Továbbra is belvárosi helyszínben gondolkodnak és a legelőrehaladottabb tárgyalásokat a Palazzo Dorottyával folytatták - tette hozzá.
Az idén hatalmas, 774 milliárd forintos keretösszeg keresi a helyét a GINOP Plusz programban.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
A hitel megfelelő előkészítésén nem csak az múlik, hogy kap-e hitelt egy cég, hanem az is, milyen költségek mellett.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
A megosztottságra épít a JobbRandi és a BalRandi, amelyet ugyanaz a cég üzemeltet, a háttérben pedig egy visszás társkeresőiről ismerős név sejlik fel.
A próba eredménye totálisan eltér attól, mint amit a cég kezdettől ígér.