szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Januártól a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) elnök-vezérigazgatói posztját az első Orbán-kormány idején betöltő Patonai Péter lett az Inter Media Group (IMG) médiaügynökség százszázalékos tulajdonosa - közölte a Kreatív Online.

Az eddigi kisebbségi tulajdonos, Somogyi Miklós idén év elején adta el tulajdonrészét Patonai Péternek - írta az ügynökségtől származó információkra hivatkozva a Kreatív Online. Az IMG ügyvezetője, Tóth Orsolya az eladás tényén kívül nem közölt többet a portállal.

A Kreatív Online felidézte, hogy Somogyi Miklós 2002-ben alapította az Inter Media Groupot, amelyben rajta kívül 2010 júliusáig tulajdonos volt az amerikai Doverben bejelentett Berlink International Limited is. Ezt az üzletrészt vásárolta meg akkor Patonai Péter, aki az első Orbán-kormány idején az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója volt - tették hozzá.

Somogyi azonban tavaly novemberben lemondott az IMG ügyvezetői posztjáról, helyére Tóth Orsolyát nevezték ki. A taggyűlési jegyzőkönyv szerint Somogyi nem támogatta Tóth kinevezését.

Az IMG 260 millió forintos nyereségével 2011-ben már a harmadik legnagyobb szereplő volt - tette hozzá a Kreatív Online. A portál szerint az IMG eredménynövekedése nagyrészt a közbeszerzéseken elnyert állami ügyfeleknek köszönhető.

A kormányváltás óta az IMG legnagyobb ügyfelei között tudhatja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, a Magyar Turizmus Zrt.-t, a Miniszterelnökség, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, vagy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság - olvasható a beszámolóban. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!