szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bajban vannak nemcsak a kisboltok, de a legjobb plazákon kívül a bevásárlóközpontok bérlői és bérbeadói is, a kikereskedelem összeesése nyomán ugyanis csúsra járt tavaly az üzletbezárás. Az A vidéki plazákban működő üzletek fogynak a leggyorsabban. A piacban a közepes cipőboltok tartják e lelket.

A kiskereskedelmi forgalom folyamatos zsugorodása egyre nehezebb helyzetbe hozza a bevásárlóközpontok bérlőit és bérbeadóit, a legtöbb üzletet tavaly zártak be – írja a Napi Gazdaság Online. Koroknai Szabolcs, a CBRE vezető kiskereskedelmi ingatlan-tanácsadója szerint különösen a budapesti és a vidéki kereskedelmi létesítmények teljesítménye között óriási a szakadék, egyes vidéki retail parkok, mint például a nagykanizsai Park Center, csaknem teljesen kiürülve, szellemközponttá váltak.

Az üzlethelyiségek iránti keresletet leginkább a középkategóriás cipőket árusító üzletláncok és a napi cikkeket forgalmazó fmcg-szektorban érdekelt kereskedők tartják fenn valamelyest, jellemzően 400 négyzetméter feletti igényeikkel; új szereplők is megjelentek ebben a körben, például a lengyel CCC cipőkereskedelmi lánc.

Továbbra is óriási kihívás a kaszinók bezárása nyomán kiürült helyiségek bérbeadása, amit nem csupán a stagnáló forgalom indokol, hanem a helyiségek speciális adottságai és korábbi túlárazottságuk is. A több száz játékteremből alig fél tucat, különleges adottságú területre folynak bérleti tárgyalások, a kaszinóüzemeltetőket és a helyiség-bérbeadókat ért óriási károk, az ingatlanok értékének csökkenése miatt számos per várható az állam ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiesett a harmadikról és meghalt egy férfi a Wesselényi utcában

Kiesett a harmadikról és meghalt egy férfi a Wesselényi utcában

Bill Gates szerint az androidos telefonok jobbak, mint az iPhone-ok

Bill Gates szerint az androidos telefonok jobbak, mint az iPhone-ok

Közös tánccal üzennek a vendégeknek egy vecsési szálloda munkatársai

Közös tánccal üzennek a vendégeknek egy vecsési szálloda munkatársai