szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kedden megnyitotta első magyarországi boltját a legnagyobb horvát pékség, a Mlinar. A Budapest belvárosában megnyílt pékség csak az első a sorban, a horvát cég további egységeket nyitna a magyar fővárosban.

Kedden megnyitotta első magyarországi boltját a legnagyobb horvát pékség, a Mlinar – írja a Balkans.com. Budapest belvárosában, a Petőfi Sándor utcában nyílt meg az első egység. A budapesti pékségben 35-en dolgoznak.

Tavaly decemberi sajtóhírek szerint a több mint százéves múltra visszatekintő cég január végéig öt üzletet nyitott volna Budapest belvárosában, ehhez képest csak most nyílt meg az első egységük. A tavalyi értesülések szerint a horvát kenyérsütő-vállalat öt éven belül 150 üzletből álló hálózatot tervezett létrehozni Magyarországon, egyelőre azonban csak Budapesten terjeszkedne a cég, 20 egységet nyitnának.

A Mlinar 2012. december elején a szlovén piacra is betette a lábát hat nagyvárosi üzlet megnyitásával, de 2013 végéig összesen 30 saját boltot akar üzemeltetni Szlovéniában. Ezeken kívül további európai országokban is komoly fejlesztést tervez a cég a következő években.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bocsánatot kért Deutsch Tamás Manfred Webertől

Bocsánatot kért Deutsch Tamás Manfred Webertől

Közel ezer ember halt meg egy nap alatt koronavírusban Olaszországban

Közel ezer ember halt meg egy nap alatt koronavírusban Olaszországban

Menczer: Hamarosan megérkezhet egy kínai gyártó vakcinájának dokumentációja

Menczer: Hamarosan megérkezhet egy kínai gyártó vakcinájának dokumentációja