szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Aegon Magyarország Zrt. ügyfeleinek mintegy 600 millió forint kárt okozott a múlt hétvégi rendkívüli időjárás - közölte a biztosítótársaság pénteken.

Az Aegon számításai szerint a teljes lakosságot megközelítőleg 2,5 milliárdos kár érhette, és mindez mintegy 30 ezer háztartást érintett. A Generali Biztosító szintén pénteken közölte, hogy több mint 1 milliárd forintra becsüli lakossági ügyfeleinél a hétvégi hófúvások miatt keletkezett vagyonkárok összértékét. A Generali több mint 6 ezer vagyonkár-bejelentést regisztrált. 

Az Aegonhoz péntek reggelig 4500 kárbejelentés érkezett a hóviharokkal összefüggésben. A bejelentések legnagyobb hányada viharkár, de komoly gondokat okoztak a szélsőséges időjárásból eredő áramkimaradások is, ami miatt több háztartásban nagy mennyiségű fagyasztott élelmiszer romlott meg. A legtöbb bejelentés Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyéből érkezett az Aegonhoz. 

A biztosító közölte azt is, hogy a rendkívüli körülményekre való tekintettel a szerződéses kötelezettségein túlmenően a lakásbiztosítással rendelkező ügyfeleinek több olyan kárt is megtérít, amelyre nem terjed ki a szabályzat. Ilyen kár például a porhó okozta épületkár. Mivel az orkán erejű szél különböző tárgyakat ragadott magával, és ezek az épületnek ütközve kárt okoztak, az Aegon a szabályzattól eltérve megtéríti a saját udvarról elsodort tárgyak által a  saját épületben okozott károkat is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Legyőzi az Apple az AMD-t és az Nvidiát?

Legyőzi az Apple az AMD-t és az Nvidiát?

Kerítésnek hajtott egy összefirkált autó Angela Merkel hivatalánál

Kerítésnek hajtott egy összefirkált autó Angela Merkel hivatalánál

Meghan Markle „elviselhetetlen gyászról”, második gyermekének elvesztéséről írt vallomást

Meghan Markle „elviselhetetlen gyászról”, második gyermekének elvesztéséről írt vallomást