szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Átalakul a CIB Bank irányítása, ezzel kapcsolatban Surányi György volt jegybankelnök, az igazgatóság eddigi elnöke a jövőben a felügyelőbizottság elnöke lesz, és felel a stratégiáért – közölte a Napi Gazdaság.

A lépés összhangban van a CIB-tulajdonos Intesa-csoport gyakorlatával, ahol a társaság operatív irányítását végző igazgatóság mellett a stratégiai szerepet a felértékelődő helyzetű felügyelőbizottság veszi át – mondta Surányi a Napi Gazdaságnak.

A magyar igazgatóságot a jövőben Fabrizio Centrone, a bank vezérigazgatója irányítja majd. Surányi György a CIB mellett a korábban már más működési struktúrát felvett horvát és szlovák Intesa-leánybank, a PBZ és a VÚB felügyelőbizottsági elnöki posztját, valamint az Intesa SanPaolo-bankcsoport közép-európai regionális igazgatói posztját továbbra is betölti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!