szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Holtversenyben nyerte Juhász Márton mozgásképtelenek kommunikációját és közlekedését segítő projektjével a NASA és a Google által alapított Singularity University közép- és délkelet-európai innovációs versenyét.

A magyar Juhász Márton és a lengyel Aleksandra Orchowska lettek egy-egy projektjükkel a NASA és a Google által alapított Singularity University közép- és délkelet-európai innovációs versenyének győztesei.

Juhász Márton Gyroset nevű projektje a fejmozgás érzékelésével működve segíti a mozgásképtelenek kommunikációját és közlekedését – írja a kreativ.hu. Aleksandra Orchowska cukorbeteg gyermekek számára kifejlesztett játékkal és mobilalkalmazással – aminek Cukeriada a neve – nyert ugyancsak első díjat. Ennek segítségével a cukorbeteg gyerekek játékosan tanulják meg betegségük tüneteit, és építik be életükbe a kezelésük alapjait.

A győztesek fejenként 25 ezer dollár értékű ösztöndíjat kaptak, így három hónapos képzésben részesülnek a NASA kaliforniai kutatóbázisán, a Singularity Universityn, ahol megismerhetik különböző technológiai projekteket és a Szilícium-völgy új startupjait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Pfizer vakcinája december végén kaphat engedélyt az EU-ban

A Pfizer vakcinája december végén kaphat engedélyt az EU-ban

Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába

Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába

A CEU segítségével indul Európa meghódítására a húsmentes szalámi

A CEU segítségével indul Európa meghódítására a húsmentes szalámi