szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hamarosan újabb koncessziós pályázatokat hirdethet meg az állam, ezúttal a távszerencsejáték-szervezési tevékenységre – írja a Világgazdaság. A vonatkozó törvényről már le is zárták a részletes vitát a parlamentben, hétfőn szavazhatnak a módosító javaslatokról, rá egy hétre pedig már zárószavazás is lehet.

Illegálisan szerzett vagyonokat tudhatnak majd legálissá varázsolni azok az online fogadási oldalakat üzemeltető cégek, amelyek koncessziót nyernek a hamarosan induló pályázatokon – közölte a VG.

A Szerencsejáték Zrt.-nek nem kell majd pályáznia, konkurensei viszont csak szigorú koncessziós pályázat és koncessziós szerződés aláírása után léphetnek be a legális piacra. A koncesszió minimális díja 100 millió forint évente játéktípusonként, és a szervező cégnek legalább 200 millió jegyzett tőkét kell igazolnia – idézte fel a VG.

Távszerencsejáték keretében sportfogadás, kártyajáték és kaszinójáték is szervezhető. A távszerencsejátékból származó tiszta játékbevétel után fizetendő adó 20 százalék, amelyet kéthetente kell befizetni. Ha ez még nem volna elég, akkor még felügyeleti díjat is kell majd fizetniük a magáncégeknek, ami legalább 100 ezer forint és legfeljebb 50 millió forint.

Ebből a társaság 25 százalék kedvezményt kap, ha Magyarországon másodlagos adattároló szervert helyez el. Az engedélyek, illetve koncessziós jogok kiadásáról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dönt. Ezek legfeljebb öt évre szólhatnak, de számuk nem korlátozott.

A kormány tavaly ősszel jelentette be, hogy 2013-ban az online szerencsejáték új szabályozása révén 10 milliárd forintnyi többletbevételre számít. Megéri majd a játékosoknak is legális oldalon játszani, hiszen a legális internetes szerencsejátékból származó jövedelme mentesül a szja hatálya alól. Az illegálisan működő oldalakat pedig elvileg a NAV és az NMHH blokkolhatja.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban