szerző:
MTI/Magyar Nemzet
Tetszett a cikk?

Egyes kuponos internetes oldalak kihasználják a fogyasztók tájékozatlanságát - írja a Magyar Nemzet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének álláspontjára hivatkozva.

A fogyasztóvédők szerint körültekintő vásárlással lehetne kiszorítani a magyar piacról azokat a kuponos oldalakat, amelyek sorozatosan pénzt húznak ki az akcióvadász internetezők zsebéből - írja a Magyar Nemzet szombati számában.

A lap írása szerint a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) csokorba szedte azokat a buktatókat, amelyekkel gyakran találkoznak a hazánkban működő kupongyűjtő oldalak gyakorlatában.

Kispál Edit, a FEOSZ szóvivője a lapnak elmondta: a vásárlók is ludasak abban, hogy néhány internetes oldal kihasználja a fogyasztók tájékozatlanságát, és anyagi kárt okoz nekik.

A FEOSZ szóvivője szerint elengedhetetlen, hogy az interneten akcióra vadászó fogyasztó ne csupán az alacsony árakat tartsa szem előtt, hanem azokat az alapvető jogokat is, amelyek megilletik őt online vásárlás során.

Ilyen például, hogy az átvételtől számított nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól, ez esetben pedig az átutalt vételár visszajár neki.

A fogyasztóvédők úgy tapasztalják, gyakori, hogy a kuponos vállakozások nem vállalnak garanciát, inkább kibújnak a felelősség alól abban az esetben, ha a megvásárolt szolgáltatást mégsem tudják igénybe venni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!