szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft egyre közelebb kerül a Nokia felvásárlásához, a finn vállalat nemrég "elfelejtette" a Symbian operációs rendszert, helyette a Windows Mobile-t alkalmazza, és megszabadul a Siemens-szel közös cégüktől, a Nokia Siemens Networks-től. A Portfolio.hu cikke.

A finn mobilgyártó kezdi rendbe tenni készülékpalettáját, és új csúcsmobilt készül piacra dobni, a Symbian operációs rendszert végleg lecserélték a Windows Mobile-ra és a legfrissebb hírek szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat a Siemens-szel közös vállalatának, a Nokia Siemens Networks-nek (NSN) az eladásáról írja a Portfolio.hu. A tranzakció már csak azért is örömteli lenne a Nokia szempontjából, mert megszabadulhatna az elmúlt években inkább csak veszteséget termelő vállalattól, másrészt készpénz állna a házhoz, a befolyó összeg pedig jól jöhet a Nokiának a termékpaletta fejlesztéséhez.

A Nokia Siemens Networks eladása ezért is fontos lépés lehet, mert azzal megnyílhatna az út a Microsoft előtt, hogy felvásárolja a Nokiát. A felvásárlás a Nokia szempontjából azért lenne előnyös, mert így időt nyerne a Lumia termékvonal kiépítéséhez, a Microsoft pedig magához köthetné a Nokiát, az egyetlen nagy gyártót, amely a Windows Mobile platform mellett tette le a voksát.

További részleteket itt lehet olvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét meg tudják menteni Bécsben

A műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét meg tudják menteni Bécsben

Gumilövedékes pisztollyal lőttek egy férfira és lányára Jászapátiban

Gumilövedékes pisztollyal lőttek egy férfira és lányára Jászapátiban

Elképzelhető, hogy nem újítja meg szerződését az Európai Bizottság az AstraZenecával

Elképzelhető, hogy nem újítja meg szerződését az Európai Bizottság az AstraZenecával