szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hódmezővásárhely után nemrég Szegeden is megnyitott a kimondottan pörköltekkel foglalkozó üzlet. A boltban marha-, birka-, zúza-, pacal- és sertéspörköltet is vásárolhatunk 2-3 fős adagokban elcsomagolva.

Hódmezővásárhely után nemrég Szegeden is megnyitott a kimondottan pörköltekkel foglalkozó üzlet - írja a szegedma.hu. Mucsi Tamás ügyvezető a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy mivel Hódmezővásárhelyen nagy hagyománya van a pörköltfogyasztásnak, az érdeklődés arra sarkallta őket, hogy Szegeden is nyissanak egy üzletet. "Aki főzött már pörköltet, az tudhatja, hogy nem kis munka igazán jót készíteni, és sok dolgon el is csúszhat a dolog. Mi garantáljuk a minőséget, ráadásul az előhűtött ételhez elég egy mikrohullámú sütő is, mellyel rövid idő alatt asztalra varázsolhatjuk az ételt” - tette hozzá.

A boltban marha-, birka-, zúza-, pacal- és sertéspörköltet is vásárolhatunk 2-3 fős adagokban elcsomagolva.Marhapörkölt csak lábszárból készül, a birkahúsnál pedig ügyelnek rá, hogy a jellegzetes faggyúíznek nyoma sem legyen az ételen. Csak egyetlen helyről származó húst használnak fel az ételhez, a többi hozzávalóhoz hasonlóan: a paprikát Röszkéről, a hagymát Makóról szerzik be, de még a só is rendszeresen ugyanonnan érkezik. Igény szerintpedig alkalmanként különlegességekkel is várják a vásárlókat.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!