szerző:
hvg.hu

A Brickflow újságírók és bloggerek számára nyújt lehetőségeket közösségi média tartalmak vizuális történetekké fűzéséhez. Ez az első eszköz, amelyik képes Instagram videókat egységes történetekké fűzni.

A pár napja, július 20-án megnyitott Brickflow-val közösségi média tartalmakat lehet interaktív slideshow-ba rendezni. Ezeket a történeteket vagy hashtag alapján automatikusan, vagy a drag-and-drop editorban manuálisan lehet létrehozni. A végeredmény megosztható, beágyazható és remixelhető. A három magyar alapító (Langmár Péter, Borbély Mihály és Kökény Tamás) 2013 januárjában indította útjára a Brickflowt. Miután a vezető fejlesztő kilépett a Prezitől, az észtországi Startup Wise Guys accelerator, majd a chilei Start-Up Chile program keretei között építették az alkalmazást. A publikus nyitást követően seed befektetőt keresnek.

Mire is használható a Brickflow? Bloggerek számára így a legegyszerűbb tematikusan rendezni, és vizuálisan bemutatni közösségi média tartalmakat. Tanárok és marketingesek kezében pedig egy kreatív eszköz. Mások személyes történeteiket mesélik el a Bricklfow-val.

A Brickflow a legfrissebb közösségi média trendeket figyelembe véve készült: hashtagek, négyzet alakú tartalmak és vizuális építőkockák. A Brickflow Instagram, Twitter, Tumblr és YouTube tartalmakat támogat. Minden egyes tartalom egy építőkocka a digitális játszótéren. A felhasználók ezeket az építőkockákat illesztik össze. Új tartalmakat vagy a keresővel, vagy saját tartalmak importálásával lehet adni a történetekhez.

A közösségi média kurrációja egy új kommunikációs forma. A tartalmak egyre rövidebbek és vizuálisak, valós időben követésük pedig elengedhetetlen a bloggerek és újságírók számára. A hashtagek, miután többek között a Facebook is elérhetővé tette, kulcsszerepet töltenek be. A Vine és Instagram videók egyre népszerűbbek. 140 karakteres üzenetekbe sűrítünk mind több információt. Ezeknek köszönhetően egy alapjaiban új kommunikációs forma van születőben.

A Brickflow elsőként teszi lehetővé Instagram videók történetekké fűzését. “Ez teljesen új képi világot hoz létre. Meggyőződésem, hogy a mikró-videók alapjaiban alakítják át azt, amit a vizuális kommunikációról gondolunk. Ez egy teljesen új formátum, ahol a sok kis építőkocka ad ki valami izgalmas és új egészet.”

A Brickflow ingyenes alkalmazás, amit ezen a címen lehet kipróbálni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!