hvg.hu Tech

Ez a weboldal megmutatja, népszerűek-e a hashtagjei

Nem is gondolnánk, hogy milyen jelentősége van egy-egy jól megválasztott hashtagnek a Twitteren és a Facebookon. Az alábbi weboldalon a különféle hashtagek népszerűségét ellenőrizhetjük.

hvg.hu Sport

Ma végre tényleg a magyaroké lehet az Eiffel-torony!

Eddig kétszer buktuk a lehetőséget az Orange játékán, hogy magyar színekben pompázzon az emblematikus párizsi épület. Az osztrákok elleni győzelem napján a legtöbb szavazatot Portugália kapta, és nem Magyarország, de a mai meccs előtt a #HUN hashtag áll nyerésre. Az olaszok nagyon közel vannak hozzánk, szóval tessék belehúzni!

Dubrovszki Dániel Itthon

A kedveshírtv-től a jesuischarlie-ig – Egy szó, ami összeköt

A politikai vélemények artikulálásában egyre nagyobb szerep jut a kettős kereszt után álló rövid jelszavaknak, a hashtageknek, melyek azonos álláspontot képviselő virtuális közösségeket kötnek össze, vagy épp azok között tesznek finom különbséget. Nyugaton már leggyakrabban ezekkel a szlogenekkel jelölik a főbb ügyeket és a hozzájuk kapcsolódó aktivizmust, amelyre nálunk is egyre több példa akad. Összeszedtük az utóbbi időszak főbb hashtag-mozgalmait.

hvg.hu Tech

Népszerű szeretne lenni Instagramon? Használja ezt

Van egy trükk, ami megkönnyíti, hogy adott témájú fényképeink a téma iránt érdeklődő emberekhez eljusson Instagramon. Ez az ingyenes androidos alkalmazás ezt a folyamatot teszi gyerekjátékká.

hvg.hu Vállalkozás

Jönnek hashtag alapú vizuális történetek

A Brickflow újságírók és bloggerek számára nyújt lehetőségeket közösségi média tartalmak vizuális történetekké fűzéséhez. Ez az első eszköz, amelyik képes Instagram videókat egységes történetekké fűzni.

hvg.hu Tech

Újdonság jön a Facebookra

A vizuális megújulás mellett funkcionális apróság is változhat a Facebookon: a Wall Street Journal értesülése szerint jönnek a #hashtagek.

hvg.hu Kult

Róluk csiripel a fél világ

Egy gondosan elhelyezett twitteres bejegyzés fellendítheti, de akár alá is áshatja az ismert közéleti szereplők karrierjét, mégis egyre többen csiripelnek. A Mashable gyűjtése alapján megnéztük, milyen kultúrával és szórakozással kapcsolatos témák érdekelték legjobban a felhasználókat 2011-ben.


A címlapról ajánljuk