szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hamarosan megtelepedhet Magyarországon az egyik legnagyobb oroszországi élelmiszer-kiskereskedelmi lánc – írta a Világgazdaság. Az egyelőre meg nem nevezett lánc célja a lap szerint nem az értékesítés, hanem a felvásárlás lenne, az itteni bázis Magyarországon előállított termékekkel bővítené az oroszországi boltok kínálatát.

Rövidesen az egyik legnagyobb oroszországi élelmiszer-kiskereskedelmi lánc itteni megtelepedése kínál új lehetőséget arra, hogy Magyarország az élelmiszer-ipari termékek fokozottabb mértékű kivitelén keresztül növelje oroszországi exportját – közölte a VG.

A társaság arra készül, hogy olyan magyarországi bázist hozzon létre, amely az itt készült élelmiszer-ipari termékeket vásárolja fel, és továbbítja Oroszországba, ottani értékesítésre – mondta a lapnak Szijjártó Péter, a magyar–orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos. Megállapodás még nincs, ezért Szijjártó a VG szerint további részleteket nem közölhetett.

A legnagyobb forgalmú orosz kiskereskedelmi hálózat egyébként a Tander cégé, amelynek több mint ötezer Magnit nevű boltja van. Hasonlóan nagy forgalmú az X5, amelynek 2500 Pityorocska üzlete van, utánuk a Dixy, a Monetka és a Csibisz hálózatok következnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!