szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A termelőknek fizetett árnál ezer százalékkal drágábban árusítják az első osztályú paprikát az üzletláncokban.

„Jelentős különbség van a hazai zöldségek esetében a termelőknek fizetett és a bolti árak között, s ezen belül főként a paprika és a paradicsom tekintetében” – közölte a Magyar Nemzettel Bakó Dániel, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének tagozati elnöke, és hozzátette, hogy amíg a termelők kilónként 25 forintot kapnak az első osztályú paprikájukért, addig egyes üzletláncokban az már 250-255 forintért vásárolható meg. Bakó szerint a fogyasztókat a kereskedők becsapják, ugyanis a paprika esetében a költségek kétharmada a termelés során keletkezik, s nem az értékesítés lebonyolítása során. Valójában a paprika reális bolti ára – a termelői ár figyelembevételével – aligha haladhatná meg a kilónkénti 100-120 forintot.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!