#paprika

Chili magyar módra? Megnéztük, itthon miként termelik a jalapeñót
 

Chili magyar módra? Megnéztük, itthon miként termelik a jalapeñót

Itthon sem zárkózik el a fogyasztó attól, hogy erőset, csípőset egyen, ebben globálisan sem lóg ki általánosságban a hazai ízlésvilág. De erős és erős között is van különbség, és ezt a magyar mezőgazdaságban is felismerték. Egy világviszonylatban kisebb, de sok sikerrel büszkélkedő csilifarmot látogattunk meg, egyúttal kifaggattuk a tulajdonosokat és az ott dolgozókat a módszertanukról, és általában, a paprikáról.



És akkor a kormány végre felháborodhat egy Nobel-díjon
 

És akkor a kormány végre felháborodhat egy Nobel-díjon

Feszülten figyeli mindenki, milyen hatása lesz az izraeli-palesztin háborúnak a világpolitikára és a gazdaságra; tovább lassult a magyar infláció, de még mindig kiemelkedően magas másokéhoz képest; gondolkozik a kormány, tiltsa vagy támogassa-e az energiaitalokat. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu hvg.hu

















Az erő velünk van
 

Az erő velünk van

“A spanyol borsot, Capsicum annuum, Magyarországon paprikának nevezik és a magyarok legkedvesebb fűszere. Hihetetlen, milyen mennyiséget tesznek nemzeti ételeikbe. Gyakran előfordul, hogy a gulyáshús a szájban olyan, mint az izzó parázs, vagy még annál is rosszabb.”

Csíki Sándor Csíki Sándor