szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kaposvári tábornokper elsőrendű vádlottjának cégével társult a Sólyom Airways – írja az Átlátszó.hu.

Bár a Sólyom légitársaság még egy darab repülőjegyet sem adott el, nemrégiben már a Magyar Postával való szíves együttműködési szándékát fejezte ki, kedden pedig bejelentette, hogy tulajdonostárs lett a Sales One Kft. által forgalmazott termékek (többek között étolaj, liszt) értékesítésében.

A Sales One tulajdonosai között felbukkan az egykori Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány volt kereskedelmi igazgatója, és az úgynevezett tábornokper elsőrendű vádlottja, az első fokon felmentett, ám rangjától márciusban "méltatlanság miatt" a köztársasági elnök által mégis megfosztott Lévai István Attila is – írja az Átlátszó.

©

Lévai István Attila 2004–2007 között a korábban a Honvédelmi Minisztérium, majd 2003-tól Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó, a HM akkor vitatott közbeszerzését megnyerő Centrál Mosodák Rt. felügyelőbizottságának tagja volt. 2004-ben részt vett a NATO pénzügyi továbbképzésén, és egy fegyverszabadalom is fűződik a nevéhez. Dandártábornoki rangban a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség vezérigazgatója volt, majd moszkvai véderőattasé lett, és onnan a tábornokperként elhíresült HM-es vesztegetési botrány miatt hívatták haza.

Az új légitársaságot jegyző Sólyom Holding Zrt. egyik tulajdonosa Vágó József egykori NBH-tiszt, a Nemzeti Közlekedési Hatóság korábbi légügyi igazgatója, akit az izraeli gépek emlékezetes berepülése miatt felfüggesztettek tisztségéből, és 2010-ben távozott a hatóságtól.

A Facebookon roppant aktív rajongói oldalakkal rendelkező Sólyom Légitársaság továbbra is titkolja a cég mögött álló állítólagos közel-keleti befektetők kilétét, ám nyilatkozataival folyamatosan a köztudatban tartja magát. Bár első gépük, az Álmos Vezér már megérkezett Budapestre, még egyetlen darab repülőjegyet sem adtak el, hisz indulásukról és célállomásaikról nincsenek konkrét információk.

Viszont a Heti Válasznak múlt héten adott interjújában Vágó József elmondta, hogy szívesen együttműködnének a Magyar Postával is a küldeményszállítás területén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Kósa Lajos szerencséje

Marabu Féknyúz: Kósa Lajos szerencséje

Jön az új Windows-csomag

Jön az új Windows-csomag

Újabb milliárdos hiányt tártak fel a teniszszövetségnél

Újabb milliárdos hiányt tártak fel a teniszszövetségnél