szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Váratlanul lemondott Josef Ackermann, az Európa harmadik legnagyobb biztosítócégeként számon tartott Zurich Insurance Group vezérigazgatója, miután kollégáját, Pierre Wauthiert a hét elején holtan találták otthonában. Az elhunyt családja szerint a vezérigazgató is felelős a halálesetért.

Ackermann korábban a legnagyobb német kereskedelmi banknak számító Deutsche Bank elnökeként szerzett magának nevet. Csütörtökön közleményben tudatta, hogy azonnali hatállyal lemond összes, a vállalatnál betöltött tisztségéről. Ezzel akarja elejét venni, hogy a történtek ártsanak a társaság hírnevének.

A biztosítónál vezető pozíciót betöltő Wauthiert hétfőn találták holtan a Zürich mellett levő Zug városkában levő lakásában. A svájci hatóságok feltételezik, hogy a pénzügyi vezető öngyilkos lett.

A gyors és átgondolt döntéseiről ismert Ackermannt az elhunyt családja azzal vádolta meg, hogy felelősség terheli munkatársa haláláért, de nem derült ki, hogy pontosan miért.

Az 53 éves Wauthier az utóbbi időben már a második csúcsszintű vezető Svájcban, aki - vélhetően - öngyilkosságot követett el.

Josef Ackermann távozásával Tom de Swaan vezérigazgató-helyettes veszi át a 170 országban jelen levő biztosítótársaság irányítását.

A cég részvényei a történtek hatására körülbelül 3,8 százalékot vesztettek értékükből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!